Youri Severin over naar Team4Talent

Youri SeverinSinds kort is Youri Severin opgenomen in de atletengroep van Team4Talent. De 30-jarige triatleet uit Almere is met name toegevoegd als versterking voor het Lotto Eredivisieteam. Team4Talent biedt Severin de kans om terug te keren op het hoogste nationale niveau.

Door blessureleed was de ontwikkeling van Severin gestagneerd. Hij heeft meer dan een jaar niet aan triathlons kunnen deelnemen. In 2012 kwam Severin nog uit voor het ProTriathlon team in het eerste seizoen van de Eredivisie, maar kwam sinds het NK OD in Veenendaal dat jaar niet meer in actie bij triathlons. Wel bleef hij actief in de zwemsport. “Ik heb lange tijd last gehad van mijn middenvoetsbeentje”, vertelt Youri. “Daaraan ben ik geopereerd en nu wil ik de draad weer oppakken. Met een goede trainingsopbouw kan ik met deze voet meekomen op nationaal niveau”. Severin loopt inmiddels weer 2 à 3 keer in de week. En dat gaat goed. Bovendien is hij een paar keer per week in de sportschool te vinden om onder begeleiding zijn voet sterker te maken.

“Het lijkt mij geweldig om met dit professionele team aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit om met de jongens te trainen en te racen en om een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het team”, aldus een enthousiaste Severin.

De Almeerder behaalde onder meer podiumplaatsen in ETU Premium Cups in Holten en Eilat. En in 2007, 2008, 2011 en 2012 haalde hij podiumplaatsen op het NK triathlon Olympische Afstand.

Bronnen / Links:
- Eddy Lamers
- Team4Talent

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.