Tineke van den Berg achtste in Barcelona

BARCELONA (ESP) - De vijfde editie van de Challenge Barcelona is vandaag gewonnen door de Portugees Sergio Marques en de Oostenrijkse Eva Wutti. Het was de eerste winst voor Marques op een hele triathlon, Wutti won anderhalve maand geleden ook al de Ironman Kopenhagen in de supersnelle tijd van 8.37 uur. In Barcelona dook ze opnieuw onder de negen uur. Ze bleef de Tsjechische Lucie Reed zes minuten voor. Marques zette op de marathon de Brit Lowe en de Duitser Bachor op achterstand.

Bachor was lange tijd leider in de wedstrijd, die vorig jaar nog gewonnen werd door Bas Diederen. De Limburgse toptriatleet richt zich echter op de Ironman van Hawaii komende zaterdag. Daar is ook Mirjam Weerd, vorig jaar nog tweede in Barcelona. Tineke van den Berg, Rahel Bellinga en Corine Nelen gingen ook voor een ereplaats, maar kwamen voor de podiumplaatsen tekort. Van den Berg was op een achtste plaats de beste Nederlander. De winnares van de halve van Stein vorig jaar had een achterstand van vijftig minuten op winnares Wutti.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BARCELONA (ESP)
(Ironman afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Sergio Marques     POR 8.05.21
 2 Tom Lowe        GBR 8.07.50
 3 Konstantin Bachor   GER 8.11.23
 4 Anton Blokhin     RUS 8.13.27
 5 Richard Calle Martinez ESP 8.15.30
 6 Fabian Conrad     GER 8.16.02
VROUWEN ----------------------------
 1 Eva Wutti       AUT 8.51.01
 2 Lucie Reed-Zelenkova  CZE 8.57.34
 3 Tiina Boman      FIN 9.23.16
 8 Tineke van den Berg     9.43.22
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Challenge Barcelona-Maresme

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.