Rachel Klamer vervolgt Road to Rio buiten Sportzone Limburg

Rachel Klamer - Holten 2012SITTARD - Rachel Klamer heeft bekend gemaakt niet langer deel uit te maken van het NTC in Sittard. De atlete uit Beuningen werd in juni Europees kampioen en enkele weken later veroverde ze zilver tijdens het EK voor triatletes onder 23 jaar in Holten, de plaats waar zij ook haar eerste internationale successen kende in de triathlonsport.

Klamer heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt, die uitmondde in deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Haar debuut op het allerhoogste podium verliep teleurstellend, maar Klamer pakte de draad daarna weer op onder leiding van bondscoach Eric van der Linden. Na een jaar waarin ze blessureleed afwisselde met grote successen, neemt Klamer afscheid van het nationaal trainingsprogramma van de NTB in Sittard. Zij verhuist terug naar Twente en zal daar haar trainingsbasis opzetten.

Klamer reageerde desgevraagd als volgt op haar besluit: “Ik ben dankbaar voor de ondersteuning en de faciliteiten die ik gekregen heb in Sportzone Limburg. De NTB en NOC*NSF hebben mij gesteund in mijn ontwikkeling als atlete. Nu wordt het tijd om nieuwe stappen te zetten. Ik ga voorlopig gedurende een jaar dit nieuwe traject uitproberen en kijken wat het me brengt.” Bondscoach Eric van der Linden: “Het vertrek van Rachel uit Sittard komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al meer dan een jaar speelde die keuze bij Rachel. We bieden haar graag die kans en zijn bereid haar weer op te nemen als haar nieuwe koers niet bevalt”.

Klamer sloot onlangs haar wedstrijdseizoen af met een derde plek tijdens de Worldcup in het Spaanse Alicante.

Voor de NOS lichtte Klamer haar vertrek nog nader toe:

Bronnen / Links:
- Nederlandse Triathlon Bond

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

  1. Bob Martens - 12 oktober 2013:

    Dagblad de Limburger meldt dat Klamer gaat samenwerken met de Canadees Joel Filliol.

  2. Bob Martens - 10 oktober 2013:

    Gokje: de Zuid-Afrikaan Richard Murray.

  3. Bart - 10 oktober 2013:

    Ben nu wel heel nieuwschierig wie de nieuwe coach word.