Geluk en verdriet

Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar. Starten in de Ironman van Hawaii is voor de meeste triatleten een droom die uitkomt. Voor Bas Diederen, zijn familie en vrienden is het een nachtmerrie met een slecht geschreven scenario geworden.

De meeste mensen die de triathlonsport volgen hebben inmiddels wel vernomen dat de vader van Bas Diederen, die met hem op Hawaii aanwezig was, de nacht voor de Ironman plotseling is overleden. Wij kregen dit nieuws tijdens de Nacht van de Triathlon te horen. Voor alle aanwezigen was dit een enorme schok, maar het is niet eens te bevatten hoe dit voor Bas, zijn familie en vrienden op Hawaii en in Nederland moet zijn aangekomen.

Dat Bas nog van start is gegaan geeft aan hoe moedig hij dit verlies heeft proberen te dragen en hoe groot de liefde voor de sport moet zijn. Dat hij de finish niet heeft gehaald zal niemand teleurstellen. Ik kan alleen maar bewondering opbrengen dat hij überhaupt is gestart.

De vader van Bas is overleden met de wetenschap dat zijn zoon als Pro zou aantreden op de sterkst bezette triathlon ter wereld. Wat moet hij enorm trots zijn geweest op Bas.

Wij wensen Bas, zijn familie en vrienden allemaal heel veel sterkte.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Arthur Mekenkamp - 14 oktober 2013:

  Tover uit elk blij moment 1 kraal, heel fleurig en druk
  En rijg dan deze kralen tot een ketting van geluk
  Komen er dan donkere dagen, doe dan die lange ketting aan
  Bekijk hem en betast hem en bedenk, oh hoe rijk is mijn bestaan

 2. Erik - 14 oktober 2013:

  Mooie woorden. Veel sterkte voor Bas, zijn familie en vrienden.