Asser duathlon wordt onderdeel programma wintertriathlon

Wintertriathlon Assen (foto Meijco van Velzen)ASSEN - De jubilerende Wintertriathlon Assen - de wedstrijd wordt zaterdag 26 oktober voor de dertigste keer gehouden - krijgt er met ingang van dit jaar een nieuw programma-onderdeel bij: een duathlon. Met deze toevoeging wordt de Asser Duathlon, die al vele jaren door de Asser Atletiek Club AAC61 georganiseerd werd, voor de toekomst zeker gesteld. De Asser Duathlon zag zich de laatste jaren geconfronteerd met afnemende deelnemersaantallen, waardoor het moeilijk werd de wedstrijd als apart evenement te handhaven. Samen met AAC61 heeft het bestuur van de Wintertriathlon Assen een uitstekende oplossing gevonden door de wedstrijd op te nemen in het evenementprogramma. Deze wijziging is inmiddels in “duathlonland”  positief ontvangen, vooral ook omdat er dit jaar nauwelijks duathlons op het programma staan.

Het bestuur van de Stichting Wintertriathlon Assen heeft overigens afgelopen week opgelucht kunnen ademhalen. Even leek het er op dat de wedstrijden op het laatste moment met een forse tegenvaller te maken zouden krijgen. Bij Deurze wordt namelijk een nieuwe entree gemaakt voor het Nationaal Park Drentsche Aa, de zogenoemde “Toegangspoort Deurze”. De doorgaande weg tussen Assen en Rolde is afgesloten en het daarnaast gelegen fietspad gaat nu tijdelijk over stalen rijplaten. Wanneer daar geen verandering in zou komen, had de organisatie een groot probleem en zou het fietstraject voor een groot deel verlegd moeten worden. Eind vorige week kreeg de organisatie echter bericht dat het fietspad bij Deurze op 26 oktober weer normaal gebruikt kan worden en is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Wel moet een klein stukje van de route verlegd worden, maar dat levert geen ingrijpende verandering op.

Wat het NK Wintertriathlon betreft, ligt de titelstrijd bij de mannen helemaal open. Titelverdediger Durk Fabriek heeft last van een blessure en heeft afgezegd. De kampioene bij de dames, Yvonna Tinga, zal haar titel wel verdedigen.

Bronnen / Links:
- Fred Lubbers
- Wintertriathlon Assen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. GerardTvS - 10 oktober 2013:

    Eigenlijk wel jammer, want de duathlon was altijd een goede voorbereding op de wintertriathlon, enkele weken eerder en deels op het zelfde (fiets-)parcours. NU moet je kiezen.