Yvonne van Vlerken wint Challenge Tyrol

WALCHSEE (AUT) – Yvonne van Vlerken is vandaag winnaar geworden van de Challenge Tyrol. In Oostenrijk, het land waar ze woont, klopte ze de Britse Jodie Swallow. Die raakte onderweg nog even bevangen door de kou, waarop Van Vlerken haar een bidon met warm drinken aanbood. Tot haar stomme verbazing kwam het Van Vlerken op een waarschuwing van de jury te staan. Van Vlerken was eerder in de wedstrijd als zesde uit het water gekomen, vijf minuten na Swallow. Bij het fietsen kwam Van Vlerken langszij, op de halve marathon liepen ze enige tijd zij aan zij en bood Van Vlerken de hulp aan. Kort daarna liep ze verder uit op de Britse.
Bij de mannen was de Zuid-Afrikaan James Cunnama de sterkste.

Het was voor Van Vlerken een van de laatste wedstrijden in de aanloop naar de Ironman Hawaii, waar ze nog eenmaal alles op richt.

In de concurrentiestrijd tussen Ironman en Challenge kwam het vorige week al voor dat er in Canada op dezelfde dag zowel een Ironman als een Challenge-race gehouden werd. Datzelfde gebeurde zondag over de halve afstanden in Oostenrijk. In Walchsee-Kaiserwinkel was een Challenge-wedstrijd, in Zell am See een Ironman 70.3. De laatste wedstrijd werd gewonnen door de Ierse triatleten Gavin Noble en Eimear Mullan. Beste Nederlander was Kamil van Beijnum, die in Zwitserland woont. De geboren Zeeuw werd vijftiende.

UITSLAGEN 
TRIATHLON WALCHSEE (AUT)
(IM 70.3 afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 James Cunnama    RSA 3.55.43
 2 Timo Bracht     GER 3.56.11
 3 Todd Skipworth   AUS 3.56.38
 4 Markus Fachbach   GER 3.58.12
 5 Per Bittner     GER 4.03.55
 6 Fabian Conrad    GER 4.09.42
VROUWEN ----------------------------
 1 Yvonne van Vlerken    4.19.13
 2 Jodie Swallow    GBR 4.21.41
 3 Kaisa Lehtonen   FIN 4.29.36
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Challenge Walchsee-Kaiserwinkl

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.