Martijn Dekker iedereen te snel af op Ameland

NES - Titelverdediger Rob Barel moest zaterdag op Ameland zijn meerdere erkennen in Martijn Dekker. Maar niet zonder slag of stoot. Want Barel liet op de Waddendiamant zien dat hij op de mountainbike nog steeds tot de besten behoort. Samen met Dekker kwam hij terug van het mountainbiken, maar moest dit keer het op het slotonderdeel laten gaan. Dekker trok met de snelste looptijd van de dag de wedstrijd naar zich toe. Bij de vrouwen ging de winst naar Linda van Vliet.

Dekker kwam al op ruime voorsprong uit de Veerhaven van Nes na het zwemmen. Pas zo’n driekwart minuut later volgde Mark Oude Bennink samen met Erik Wolsing, en pas weer driekwart minuut later Barel samen met Tim Dullaart. Op het mountainbiken over het eiland was Barel de beste en wist hij de anderhalve minuut op Dekker helemaal goed te maken. Samen met Dekker kon hij aan het lopen beginnen, zo’n tien seconden later gevolgd door Oude Bennink. Laatstgenoemde lag echter na de eerste ronde door het duingebied wel op kop. Dekker volgde kort daarachter en Barel moest het tegen de veel jongere concurrenten op het laatste onderdeel toch afleggen. Dekker bleef zijn teamgenoot in het vizier houden en sloeg na acht kilometer zijn slag. Voor Oude Bennink was de tweede plaats ook al redelijk snel veilig gesteld; Tim Dullaart kreeg nog de hete adem van Hendrik Venema in de nek maar kon plaats drie behouden.

Bij de vrouwen was Rosalie van Erp de eerste terug op de Veerdam, kort gevolgd door Ingrid van Lubek. Van Lubek pakte vrij eenvoudig de leiding over. Op de mountainbike kwam Linda van Vliet wel wat dichterbij; van de vier minuten averij die ze na het zwemmen had opgelopen waren er na het mountainbiken nog bijna twee over. De Nijmeegse kon het tijdens het lopen afmaken en haalde in de tweede loopronde Van Lubek in.
Achter hen leek het lange tijd dat Jessica Glasbergen op de overgebleven podiumplaats afstevende, maar op het slotonderdeel werd zij overklast door Lucie van Genugten.

UITSLAGEN 
CROSS TRIATHLON AMELAND
(1,5Z - 35MTB - 12L)
MANNEN -----------------------------
 1 Martijn Dekker    2:34:24	 
 2 Mark Oude Bennink   2:36:03	 
 3 Tim Dullaart     2:40:17	 
 4 Hendrik Venema    2:40:37	 
 5 Rob Barel       2:40:44 M50
 6 Jeroen Tiebie     2:40:51 M40
 7 Machiel Ittmann    2:42:53 M40
 8 Jeroen van Dijke   2:43:17	 
 9 Ferdinand Oldeman   2:46:26	 
10 Mitchell Huenders   2:47:21
VROUWEN ----------------------------
 1 Linda van Vliet    3:05:24
 2 Ingrid van Lubek   3:06:11 V40
 3 Lucie van Genugten  3:08:34
 4 Jessica Glasbergen  3:10:10
 5 Tineke van de Wal   3:13:07
 6 Annemiek Veenkamp   3:27:16 V40
 7 Nathalie van der Salm 3:30:24
 8 Brenda Schuurkamp   3:33:53
 9 Marleen Stroomer   3:34:05
10 Audrey Breur     3:35:08 V40
Bronnen / Links:
- Tri-Ambla

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.