Mannen VZC-2 en vrouwen Hellas-2 winnen Apex 1eDivisie Triathlon

ENSCHEDE - De Rutbeektriathlon van TC Twente vormde de vijfde en laatste wedstrijd die meetelde voor de 1steDivisie Triathlon, die dit jaar zijn eerste jaargang kende. De wedstrijd op en rond ‘Het Rutbeek’ bestond uit twee onderdelen. In de ochtend moesten de teamleden ieder individueel een achtste triathlon afleggen, waarna in de middag een team-relay over de een-zestiende afstand werd afgewikkeld. Het gecombineerde resultaat bepaalde de einduitslag van de wedstrijd.

Bij de achtste zette Thijs Koelen van de thuisclub TCT de toon door deze afstand te winnen. Helaas kon het team in de middag niet verder reiken dan een vierde plaats. De team-relay werd gewonnen door de heren van TVA uit Almere.
De damessprint werd gewonnen door Talisa van der Fluit. Samen met haar team van DTC Heerhugowaard wist zij ook de team-relay te winnen, voor Hellas-2 en de vrouwen van Ferro Mosae.

Het eerste seizoen van de Apex 1steDivisie Triathlon werd uiteindelijk gewonnen door de het mannenteam VZC-2. Bij de vrouwen heeft het team Hellas-2 uit Utrecht de titel gegrepen. Omdat zowel VCZ als Hellas al een mannen- respectievelijk vrouwenteam in de Eredivisie hebben, zullen zij echter zelf niet kunnen promoveren.

De 1eDivisie Triathlon is opgezet in navolging van de vorig jaar succesvol gelanceerde Eredivisie Triathlon competitie. Voor de 1eDivisieteams lonkt promotie naar de Eredivisie, en voor de Eredivisieteams, die over twee weken nog hun finalewedstrijd uitvechten in de team-relay in Almere, staat voor de laatste plaatsen in de eindklassering degradatie naar de 1eDivisie op het spel.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ENSCHEDE
(achtste triathlon)
MANNEN -----------------------------
 1 Thijs Koelen        59.55
 2 Stefan Overmars      1.00.25
 3 Martijn van Prooijen   1.00.47
VROUWEN ----------------------------
 1 Talisa van der Fluit   1.10.26
 2 Eline Lute        1.11.08
 3 Kim van Wijck       1.12.09
Bronnen / Links:
- Pim de Kok
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Rutbeek Triathlon, Enschede

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.