Eerste editie van Maastricht voor Evert Scheltinga en Rachel Klamer

MAASTRICHT - De eerste stadstriathlon van Maastricht is zondag gewonnen door Evert Scheltinga. De nationaal sprintkampioen was te sterk bij het zwemmen en fietsen en kon zijn voorsprong bij het lopen vast houden. Op dat onderdeel ging alleen de Belg Tim Brydenbach nog harder dan het grote talent uit Gelderland. Bij de vrouwen was Rachel Klamer superieur.

Scheltinga kwam met Marco Akershoek en Klamer uit de Pietersplas aan de Maasoevers. Meteen op de fiets stoof Scheltinga naar voren. Met een halve minuut voorsprong op Akershoek stond de atleet van Team4Talent aan de voet van de Sint Pietersberg. Ook op de technische stukken en klimpartijen op het compacte parcours kende de triatleet zijn gelijke niet. Alleen Limburgs talent Bob Martens kon nog een flinke jump maken, hij keerde als tweede terug in de wisselzone naast de Onze Lieve Vrouwewal aan de rand van de stad. Daar gingen de tweehonderd deelnemers lopen door het historische centrum van Maastricht. Scheltinga had er weinig oog voor. Hij bleef vooruit en won de première voor Brydenbach en Martens. Bij de vrouwen deed Rachel Klamer na het EK in Holten pas haar tweede wedstrijd in eigen land dit seizoen. De Europees kampioene ging niet voluit, maar het was genoeg om de twee talentvolle zusjes Van der Burg voor te blijven.

Op de recreatieve sprint-afstand op zaterdag ging de winst naar de Belg Gertjan Winten. Bij de vrouwen was daar Judy van den Berg het snelst. Een dag later stond Van den Berg wederom op de hoogste trede van het ereschavot, maar dit keer als overall winnares van het NK masters op de sprint-afstand, waarin ze Luciënne Groenendijk aftroefde. Bij de mannen was daar Rob Kwaaitaal de sterkste. Op de fiets zette hij zich aan kop en stond deze positie niet meer af.

UITSLAGEN 
TRIATHLON MAASTRICHT
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Evert Scheltinga    1:58:18	 
 2 Tim Brydenbach  BEL 1:59:41	 
 3 Bob Martens      2:00:17	 
 4 Marco Akershoek    2:03:00	 
 5 Martijn Paalman    2:04:40	 
 6 Gosse Beerda      2:07:34 M40
 7 Tjardo Visser     2:08:14	 
 8 Aron van Ammers    2:08:27	 
 9 Sander Berk      2:08:48	 
10 Youri Vaes       2:10:15
VROUWEN ----------------------------
 1 Rachel Klamer     2:09:20	 
 2 Karlijn van der Burg  2:16:48
 3 Jasmijn van der Burg  2:18:38
 4 Linda van Bemmel    2:21:26	 
 5 Inge Heus       2:21:44	 
 6 Carla van Rooijen   2:23:52	 
 7 Jorieke Casteleijn   2:26:33	 
 8 Juriena de Vries    2:27:13	
 9 Cora Vlot       2:28:40 V40 
10 Danielle Riem     2:29:52	 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Triathlon Limburg

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

 1. Cornelis - 23 september 2013:

  Mooie wedstrijd! Fantastisch uitdagend parcours met die klim… Dat maakte het een totaal andere race dan de Lotto Eredivisie wedstrijden.

  Opvallend veel publiek langs de kant trouwens! :)