Camilla Pedersen zwaargewond bij trainingsongeval

Camilla Pedersen - Challenge Copenhagen 2012ESBJERG (DEN) - De kampioen van het (officieuze) Ironman EK in Frankfurt, Camilla Pedersen, is na een fietsongeval dinsdag in een begeleid coma gebracht. De Deense moest tijdens een trainingsrit een aantal overstekende schoolkinderen ontwijken en kwam daarbij hard ten val. Als gevolg daarvan heeft ze diverse botbreuken in haar schedel opgelopen. Om de druk op de hersenen te verminderen is ze in door de artsen in het ziekenhuis van Odense in een coma gebracht en ligt ze aan de beademing. Haar toestand is nog steeds kritiek, maar stabiel.

Pedersen was een van de grote namen voor Hawaii volgende maand. De Deense kende tot dusver een uitstekend seizoen, met winst in de Ironman van Frankfurt, het EK midden-afstand in Barcelona en zilver bij het WK lang in Belfort.

Bronnen / Links:
- Website Camilla Pedersen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.