Voorlaatste wedstrijd WTS sterkbezet

StockholmSTOCKHOLM (SWE) - [updated] - De ITU-wereldtop maakt zich op voor de laatste wedstrijd in de aanloop naar de Grand Final in Londen, komend weekend in Stockholm. Ook de Nederlandse equipe met Maaike Caelers, Rachel Klamer, Sarissa de Vries en Marco van der Stel zal er aan de start komen. Vorig jaar markeerde de wedstrijd de doorbraak van Caelers op WTS-niveau, toen ze daar als tweede eindigde. Daar waar vorig jaar de wedstrijd in Zweden nog werd gestreden over de sprint-afstand, staat dit jaar een wedstrijd over de Olympische afstand op het programma.

Bij de mannen zullen de beide Brownlees hard op jacht moeten naar punten. Omdat ze een deel van het seizoen hebben moeten missen, staan de beide broers momenteel nog een paar honderd punten achter in het tussenklassement. Willen ze nog aanspraak maken op het podium, dan zullen ze in Stockholm en in Londen nog even flink wat goed moeten maken op Javier Gomez, Mario Mola en Joao Silva. Vooralsnog lijkt Gomez hard op weg om dit seizoen zijn derde wereldtitel op te halen.

In de vrouwenwedstrijd zullen alle ogen wederom gericht zijn op Anne Haug, die vooralsnog aan de leiding gaat in de ITU-ranking. Maar haar directe tegenstrevers Jodie Stimpson, Gwen Jorgensen en Non Stanford staan ook aan de start in de Zweedse hoofdstad. Net als thuisfavoriete (en winnares van vorig jaar) Lisa Norden, voor wie het evenwel haar eeerste ITU-wedstrijd is nadat zij dit seizoen een uitstapje maakte naar de langere afstanden.

Bondscoach Eric van der Linden: “De pauze van vijf weken tussen de laatste World Triathlon Series race in Hamburg en nu Stockholm hebben de atleten gebruikt voor een goed trainingsblok. Uitgezonderd Maaike komen alle atleten direct vanuit het hoogtetrainingskamp in het Franse Font Romeu. We hebben een goed trainingskamp gehad, waarbij duidelijk te zien is dat de atleten progressie hebben geboekt. Rachel Klamer is nog in de opbouw met haar hardlopen. Zij heeft slechts drie weken looptraining gehad. Rachel heeft echter niet veel training nodig heeft om op een respectabel niveau te komen. Als ze de wedstrijd goed inrolt vanaf het zwemmen, kan ze gewoon binnen 1- 1.5% van de winnares finishen. Sarissa heeft weer een goede stap gezet tijdens het trainingskamp. Omdat het haar eerste WTS van dit jaar is, is haar precieze niveau tussen de beste atletes van de wereld niet zo makkelijk in te schatten. Met een goed zwemonderdeel moet zij ook goed in de wedstrijd mee kunnen draaien. Maaike heeft haar voorbereiding op Stockholm op het trainingscentrum van Sportzone Limburg in Sittard gedaan. Ze werd sinds half juni geruime tijd geplaagd door fysieke ongemakken is weer terug in goeden doen. Ze heeft hard gewerkt aan haar minste onderdeel, het zwemmen. De aansluiting hebben met het topveld na het zwemmen is dan ook haar voornaamste doel. Als één van de beste hardloopsters uit het circuit is ze dan een gevaarlijke opponent. Marco van der Stel heeft als doel voor Stockholm om binnen de 3% van de winnaar finishen.”

Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.