Ritchie Nicholls en Daniela Ryf Europese kampioenen halve Ironman

WIESBADEN (GER) - De Brit Ritchie Nichols en de Zwitsere Daniela Ryf zijn de winnaars geworden van de Ironman 70.3 in Wiesbaden, het (officieuze) EK Ironman 70.3. De nieuwe kampioenen debuteerden allebei op deze afstand. Nicholls haalde het voor de voormalig Olympisch kampioen Jan Frodeno, die eveneens zijn debuut maakte op de midden-afstand. De Italiaan Degasperi, in het verleden al twee keer goed voor zilver, haalde het brons op. Beste Nederlander was de in ons land weinig bekende Kamil van Beijnum. De geboren Zeeuw woont al jaren in het Zwitserse Knutwill. Van Beijnum finishte als negentiende. Dat is wel de beste klassering ooit voor een Nederlandse man op dit officieuze EK. Vorig jaar werd Erik-Simon Strijk twintigste. Ook in de top-dertig finishte de beste master van de dag: Dave Rost. Bij de vrouwen was Carla van Rooijen met een 36e plaats de best geklasseerde Nederlander.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 WIESBADEN (GER)
MANNEN -----------------------------
 1 Ritchie Nicholls   GBR 3.56.55
 2 Jan Frodeno     GER 3.57.35
 3 Alessandro Degasperi ITA 4.00.14
 4 Josh Amberger    AUS 4.02.37
 5 Boris Stein     GER 4.02.47
 6 Sebastian Kienle   GER 4.02.59
VROUWEN ----------------------------
 1 Daniela Ryf     SUI 4.31.34
 2 Annabel Luxford   AUS 4.32.43
 3 Catriona Morrison  GBR 4.36.27
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.