May Kerstens klaar voor WK duathlon

May Kerstens (foto Ernst Stolk)Met nog een kleine maand te gaan weet May Kerstens zich voor het WK duathlon op de lange afstand (op 8 september in het Zwitserse Zofingen) ondersteund door een drietal nieuwe sponsoren. De Utrechtse nummer drie van het WK 2012 kan rekenen op de samenwerking met Continental banden en Rosiir/Osymetric en Fulcrum wielen. “Niet alleen de kwaliteit van het topmateriaal, maar ook de kennis van zaken van deze nieuwe sponsoren zullen mij naar een hoger niveau helpen. Wedstrijden worden op diverse terreinen beslist, goed materiaal is daar zeker één van.”

De keuze voor de juiste banden was snel gemaakt. “Ik rijd al jaren op Conti’s en wist vrijwel direct van de superieure testresultaten van de nieuwe Grand Prix TT.” Op al haar wedstrijdwielen heeft Kerstens de TT’s gemonteerd en zij ziet als belangrijk bijkomend voordeel dat de banden zich uiterst soepel rond de velg laten leggen. “Je moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat je lek rijdt. Dan wil je geen gestress met een onwillige buitenband. De GrandPrix TT banden zijn ontwikkeld voor en door professionals, het zijn de snelste draadbanden binnen het assortiment van Continental. En ze zijn voorzien van een zeer lichte maar sterke anti-lek laag.” Haar trainingswielen heeft ze voorzien van de voor alle weersomstandigheden geschikte en uiterst duurzame GP 4-Season.

De samenwerking met Rosiir is begonnen met de ISM zadels die Kerstens gebruikt en heeft zich nu uitgebreid met vrijwel vierkante Osymetric bladen. “Over de werking hiervan bestaat geen twijfel, wel kost het een periode van gewenning. Ik kon vroeg in het seizoen de bladen op mijn Giant Trinity monteren en heb er alle vertrouwen in dat ze hun meerwaarde op het WK zullen bewijzen.”

Haar 50 mm Fulcrum Red Wind XLR wielen zal Kerstens inzetten wanneer er op 8 september op het parcours in Zofingen veel wind staat. “Normaal rijd ik met voor een 60 mm en achter een 80 mm hoge velg, maar bij het WK gaat het ook deels met scherpe bochten hard naar beneden. Een minder hoge velg heeft dan mijn voorkeur bij veel wind. Over de inzet van een dicht achterwiel, wanneer er vrijwel geen wind is, twijfel ik nog.”

Na een door een hardnekkige liesblessure veroorzaakt matig voorseizoen, ziet Kerstens het WK met vertrouwen tegemoet. Bij het NK Triathlon Middenafstand was haar lopen weer op niveau, rest nog het fietsonderdeel waaraan verder gewerkt wordt. Twee trainingsstages verdeeld over drie weken in bergachtig terrein zorgen hierin voor de progressie. “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik straks maximaal aan de start van het WK sta. Met mijn Trinity in top conditie gebracht door Giant Store Ekeris en de optimale voeding van SIS. Maar het zal zwaar worden; de podiumkandidates zijn alle wereld-pro’s, om ze achter me te laten zal ik een top-dag nodig hebben. Gelukkig weet ik me gesteund door een team van betrokken trainers, begeleiders en sponsoren met hun beste materiaal.”

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.