Jorik van Egdom wereldkampioen duathlon bij junioren

OTTAWA (CAN) - Op het WK duathlon in Ottawa is Jorik van Egdom vandaag wereldkampioen geworden. Eerder werd Van Egdom in eigen land ook al Europees kampioen. Van Egdom lag na de eerste run nog op een derde plaats. Bij het fietsen veroverde hij de koppositie, die hij op de tweede run ook niet meer af zou staan. Vijftien seconden later kwam de Deen Lund Hansen als tweede binnen, de Brit Johnson greep het brons. Misleid door de vele Belgische successen in de duathlonsport moest Van Egdom bij de prijsuitreiking in de Canadese stad het Belgische volkslied in plaats van het Wilhelmus aanhoren.

Het 18-jarige talent draait zijn beste seizoen ooit. In Kijkduin werd hij een maand geleden nog wereldkampioen crosstriathlon. Eind deze maand komt Van Egdom voor het eerst uit op het elite NK in zijn eigen Veenendaal.

Bij de neosenioren ging de winst naar Petra Fasungova uit Slowakije en de Brit Richard Horton. Juul van de Kruijs en Erik van der Heijden finisthen net buiten de top-tien, als elfde en dertiende.

UITSLAGEN 
WK DUATHLON OTTAWA (CAN)
(sprint afstand)
MANNEN JUNIOREN --------------------
 1 Jorik van Egdom       53.54
 2 Anders Lund Hansen  DEN  54.05
 3 Calum Johnson    GBR  54.12
VROUWEN JUNIOREN -------------------
 1 Georgina Schwiening GBR 1.02.32 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Martijn - 12 augustus 2013:

  Je kunt veel zeggen over die Piet, maar hij heeft een aantal duatleten wel geprikkeld. Wim, laat je niet op de kast jagen.
  Jorik, gefeliciteerd!
  Erik en Juul, ook goed bezig geweest.

 2. Wim Nieuwkerk - 11 augustus 2013:

  Jorik van harte gefeliciteerd!! Erik en Juul netjes gepresteerd.

  Ik ben benieuwd of Piet ook tevreden is….