Jarrich van Woersem verrast bij NK crosstriathlon

VLAARDINGEN - Vooraf werd een tweestrijd verwacht tussen titelverdediger en ‘local hero’ Tim Dullaart en met name Rob Barel. Het liep even anders: Jarrich van Woersem was de man van de dag die iedereen zijn hielen liet zien. Bij de vrouwen verzachtte de NK-titel voor Maud Golsteyn de tegenslagen van dit seizoen een beetje - eens te meer omdat haar partner Lars van der Eerden ook met een medaille naar huis ging.

Van Woersem was vanaf de start vooraan te vinden. Tijdens het zwemmen in de Vlaardingse Vaart was hij samen met Erik Wolsing al snel los van de rest en met zijn tweeën gingen ze ruim vooruit. Daarachter volgden Barel, Dullaart, Lars van der Eerden samen met Anne Reintjes. Barel wisselde routineus razendsnel, terwijl Dullaart kostbare tijd verloor door een krampaanval in de wissel. Met een kleine minuut achterstand op Barel kon hij uiteindelijk wel zijn wedstrijd vervolgen. Aan kop ging Van Woersem echter onverstoorbaar door. Toen hij merkte dat zijn voorsprong groeide, besloot hij vol gas door te gaan in een alles-of-niets poging. En dat werkte: met ruim anderhalve minuut voorsprong op Van der Eerden en zo’n twee op Barel kon hij aan het lopen beginnen. En toen bleek dat het nog niet op was en dat hij per ronde gestaag verder uitliep. Uitzinnig van vreugde kwam hij uiteindelijk met ruim 2,5 minuut voorsprong op Barel als kampioen over de meet. Van der Eerden haalde daarachter het brons op.

Bij de vrouwen leek het er lange tijd op dat de wedstrijd weer een prooi zou gaan worden voor Riikka Kelja. Kelja was na Reintjes de tweede vrouw terug op de wal, en op de mountainbike over het grotendeels vernieuwde fietsparcours door de - dit keer ter gelegenheid van de speaker lichtjes omgedoopte - Wim-van-den-Broekpolder wist ze ook haar voorsprong nog lichtjes verder uit te bouwen. Maar eenmaal aan het lopen begonnen stond er geen maat op Golsteyn. Meteen in de wissel loste ze Judy van den Berg, van wie ze tijdens het mountainbiken niet te scheiden was, en de ruime minuut voorsprong van Kelja moest er meteen in de eerste loopronde aan geloven. Golsteyn liep vervolgens nog een paar minuten weg van haar concurrentes, en ook Van den Berg was op het slotonderdeel nog te sterk voor Kelja. Ingrid van Lubek mocht uiteindelijk het NK-brons in ontvangst hemen omdat Kelja daar als Finse niet voor in aanmerking kwam.

UITSLAGEN 
NK CROSS TRIATHLON VLAARDINGEN
(1,5Z - 30MTB - 10L)
MANNEN -----------------------------
 1 Jarrich van Woersem   2.22.22
 2 Rob Barel        2.25.22
 3 Lars van der Eerden   2.26.24
 4 Machiel Ittmann     2.27.15
 5 Joost Christiaans    2.27.55
 6 Arie de Jong      2.28.30
 7 Michael Krijnen     2.28.49
 8 Ferdinand Oldeman    2.30.50
 9 Jeroen van Dijke    2.30.57
10 Carlo van den Bergh   2.32.26
VROUWEN ----------------------------
 1 Maud Golsteyn      2.36.48
 2 Judy van den Berg    2.39.36
 3 Riikka Kelja      2.40.20
 4 Ingrid van Lubek    2.46.31
 5 Saskia Elemans     2.48.03
Bronnen / Links:
- NK Crosstriathlon Vlaardingen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.