Wijnalda en De Boer nationaal kampioenen midden-afstand

DIDAM - Dirk Wijnalda en Hanneke de Boer zijn vandaag in Didam nationaal kampioen op de halve afstand geworden. Wijnalda was dat al drie keer op de hele triathlon, maar nog niet eerder op de halve. Ook voor Hanneke de Boer was het haar eerste landstitel in haar carrière. In het warme Didam bleef na het zwemmen eerst Jan-Roelff Heerssema vooruit, waarna een grote kopgroep het heft in handen nam. Daarin favorieten als Bert Flier, Diederik Scheltinga, Thijs Koelen, Bob Martens, Dave Rost en Rob Steegink. Dirk Wijnalda volgde een minuut na deze groep als achtste in de wissel. Scheltinga wisselde als eerste naar het lopen en ging meteen hard van start. Bij de doorkomst van de tweede van de vier ronden had hij ruim 1 minuut voorsprong op Flier. Ondertussen was Wijnalda aan een opmars bezig en naderde snel op Flier. Bij ingang van de derde ronde had de man uit Bunnik beide atleten gepasseerd en liep hij vanaf dat moment onbedreigd naar de zege. Achter hem werd de strijd om de plaatsen twee en drie nog spannend. Scheltinga kon uiteindelijk ook de tweede plaats niet vasthouden en werd de laatste ronde nog gepasseerd door Bob Martens.
Veel atleten moesten wennen aan de voor Nederland deze zomer ongewoon hoge temperaturen.

Bij de vrouwen was Monique Burger op weg naar de titel, maar zij stapte bij het lopen uit. Hanneke de Boer, die na een seizoen blessureleed weer helemaal terug is, bleef overeind en greep de winst. Daarachter werd het spannend. Sandra Wassink wist de opkomende Cora Vlot nog net van het lijf te houden, terwijl achter Vlot Rahel Bellinga een achterstand van zo’n twee minuten na het zwemmen tot op 21 seconden had weggewerkt.

UITSLAGEN 
TRIATHLON DIDAM
(midden-afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Dirk Wijnalda      3.39.06
 2 Bob Martens       3.40.56
 3 Diederik Scheltinga   3.41.42
 4 Bert Flier       3.42.03
 5 Dave Rost        3.42.21
 6 Richard de Groot    3.45.06 
7 Jan-Roelf Heerssema   3.45.38
8 Niels Esmeijer      3.47.09
9 Stefan van der Pal    3.47.39
10 Tjardo Visser      3.47.46
VROUWEN ----------------------------
 1 Hanneke de Boer-Bouma  4.05.18
 2 Sandra Wassink     4.08.46
 3 Cora Vlot        4.08.52
 4 Rahel Bellinga     4.09.13
 5 May Kerstens      4.12.52
 6 Tineke van den Berg   4.13.49
 7 Diana Gorter      4.15.22
 8 Grada Boschker     4.17.57
 9 Karlijn van der Burg  4.22.18
10 Edith Kortekaas     4.27.19 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

- Triathlon Didam

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.