Stefanie Bouma vierde bij WK Duathlon Cali

Start WK Duathlon Cali 2013CALI (COL) - Ai Ueda is bij de World Games in Colombia gekroond tot wereldkampioene op de duathlon. Het was voor de Japanse haar eerste duathlon-WK. Sandra Lévenez pakte met het zilver haar vijfde WK-medaille. De Duitse Jenny Schulz kreeg het brons omgehangen. Voor Stefanie Bouma bleef de meest ondankbare positie over: vierde.

Lévenez nam al vroeg in de wedstrijd de leiding, aan kop van een groep van acht waarin ook Schulz, Ueda en Stefanie Bouma zich bevonden. Lévenez en Ueda namen op de fiets al snel afstand van de rest, waarbij Bouma samen met Evgenia Sukhoruchenkova vol in de achtervolging moest. Het leidende tweetal nam steeds meer afstand, en Bouma most toezien dat ook Schulz en de Venezuelaanse Joselyn Brea zich bij haar en Sukhoruchenkova wist te voegen, en later ook de Colombiaanse hoop Monica Calderon. Aan kop ging het duo Ueda-Lévenez ondertussen hard door, en in de laatste ronde was hun voorsprong opgelopen tot bijna drie minuten, en werd inmiddels duidelijk dat het goud en zilver tussen hen twee verdeeld zou gaan worden.

Na de wissel schoot Ueda meteen weg en liet er geen misverstand over verstaan dat zij en niemand anders vandaag voor de titel ging. Halverwege lag ze dertig seconden los, en aan de meet had ze inmiddels een volle minuut op de Francaise. Schulz wist tijdens het lopen Bouma te verschalken en zodoende de het brons voor zich op te eisen.

UITSLAGEN 
WK DUATHLON CALI (COL) 
(standaard afstand)
VROUWEN -------------------------------
 1 Ai Ueda         JAP 1.57.59
 2 Sandra Lévenez     FRA 1.58.59
 3 Jenny Schulz      GER 2.01.04
 4 Stephanie Bouma       2.01.37
 5 Joselyn Brea      VEN 2.02.37
 6 Sabrina Godard     FRA 2.02.46
 7 Gillian Palmer     GBR 2.02.56
 8 Evgenia Sukhoruchenkova RUS 2.03.36
 9 Monica Calderon     COL 2.03.37
10 Sandra Sarmiento    VEN 2.03.52
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Erik - 6 augustus 2013:

  Natuurlijk jammer dat ze net naast het podium viel in de laatste run, maar ontegenzeggelijk top!

 2. Coen de Wit - 5 augustus 2013:

  +1

  Helemaal gezien de slechte voorbereiding dankzij het uitlopen van de openingsceremonie de middag/avond ervoor was het een superprestatie. Respect!!

 3. piet - 1 augustus 2013:

  Eens.

 4. Armand - 1 augustus 2013:

  Gewoon omdat er hier geen reactie is (en bij de mannen wel): We mogen toch wel vaststellen dat Stefanie een topprestatie neerzette en een vaste waarde wordt in de int. duathlontop