Duitse triatleten wereldkampioen teamrelay in eigen huis, plek elf voor Nederlanders

Van der Stel Kingma Van Egdom CaelersHAMBRUG (GER) - Er was een valpartij bij de leidende Britse ploeg voor nodig om de spanning in het WK teamrelay in Hamburg volledig terug te brengen en de Duitse ploeg benutte de ontstane kans dankbaar door wereldkampioen in eigen huis te worden. Na tweemaal Zwitserland en tweemaal Groot Brittannië, was de thuisploeg dolgelukkig met het teamgoud. Nederland streed voor wat het waard was en wist, met twee junioren in de ploeg, plek 11 veilig te stellen.

Anja Knapp, Jan Frodeno, Anne Haug en Franz Loeschke mochten de gouden medailles in ontvangst nemen. Jonathan Brownlee hoefde namens de Britse ploeg niet in actie te komen als slotloper, toen teamgenote Non Stanford in leidende positie zwaar ten val kwam en per ambulance de wedstrijd moest verlaten. Alistair Brownlee had vlak daarvoor gezorgd dat de Britse favorieten alleen op kop kwamen in de ultrakorte teamestafette. Nieuw Zeeland wist het zilver te veroveren, voor de Amerikanen, die voor het eerst op het podium stonden bij een WK teamrelay. De Nederlandse ploeg bestond uit Maaike Caelers, de pas zeventienjarige junioren Jorik van Egdom en Maya Kingma en Marco van der Stel. In een veld van twintig landenteams wist Nederland gerenommeerde triathlonlanden als Spanje, Zuid-Afrika en Mexico achter zich te houden.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.