Duathlonploeg klaar voor Wereldspelen; Bouma sterkste troef

CALI (COL) - De Wereldspelen vinden eens per vier jaar plaats, net zoals de Olympische Spelen. Tijdens dit evenement strijden niet-Olympische topsporters tegen elkaar op het voor hen belangrijkste evenement in vier jaar. Deze zomer worden de Wereldspelen georganiseerd in de Colombiaanse stad Cali. Duathlon staat voor de eerste maal op het programma, en Nederland vaardigt zeven atleten af. De Wereldspelen fungeren ook als WK duathlon voor de elite dit jaar.

Bondscoach Armand van der Smissen heeft namens de Nederlandse Triathlon Bond zeven troeven tot zijn beschikking. Stefanie Bouma is de enige vrouw in het gezelschap, maar zij is wel de belangrijkste Nederlandse medaillekandidaat. De Groningse behaalde inmiddels vier maal een top-10 klassering op een WK, met als beste resultaat een vierde plaats in Gijon in 2011. Bouma bereidde zich de afgelopen maanden, na haar voorjaarsmarathon in Rotterdam, gericht voor op dit evenement. Net als de andere leden van de ploeg trainde zij in de hoogtekamer van de HAN, in Nijmegen. De Colombiaanse stad Cali ligt op 1000 meter hoogte en het kan er vaak warm en vochtig zijn.

De mannenploeg wordt aangevoerd door de in het Australische Perth wonende Nederlander Thomas Bruins. Bruins werd vorig jaar 22e op het WK en won later dat jaar het open Oceanisch kampioenschap. Bruins wordt tijdens de Wereldspelen geflankeerd door de Brabanders Wim Nieuwkerk en Armand van der Smissen. Verder zijn Coen de Wit, Caimin Stevens en Gerben Schreurs van de partij. De ploeg is daarmee een mix van jong talent en ervaren atleten.

De Wereldspelen duren van 25 juli tot en met 4 augustus. De duatleten komen in actie op 26 juli om 9 uur in de ochtend (lokale tijd) met de vrouwen. Een dag later vindt op dezelfde tijd de mannenwedstrijd plaats.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.