Tim Brydenbach versterkt Squadra Dolphin ZEROD team

Tim Brydenbach - Duathlon Leuven 2013EINDHOVEN - Het Squadra Dolphin ZeroD Eredivisie-triathlonteam heeft zich per direct versterkt met de Belg Tim Brydenbach. Deze 29-jarige atleet is voormalig Belgisch kampioen op de middenafstand, maar zal zich de komende jaren meer op het kortere werk gaan richten. Tot op heden is het seizoen 2013 voor Brydenbach reeds zeer succesvol. Hij won onder meer al de halve duathlon van Leuven, de achtste triathlon van Geel en vijf zwemlopen.

Op zaterdag 22 juni zal Brydenbach bij de triathlon van Stein zijn debuut maken in de Nederlandse Eredivisie. De komst van Brydenbach past goed in de visie van Squadra Dolphin ZeroD. Hij is een topatleet uit de Benelux met internationale ambities. Tijdens Belgische wedstrijden zal Brydenbach uit blijven komen voor het Karhu testteam, net als de Squadra-atleet Adam Lambrechts. Twee sponsoren van dit Belgische team, Karhu schoenen en ZeroD triathlonkleding, zijn tevens sponsoren van het Eindhovense Squadra Dolphin ZeroD.

Bronnen / Links:
- Koen de Haan
- Squadra Dolphin ZeroD triathlonteam

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Martin - 7 juni 2013:

    Een interessante ontwikkeling die het niveau van de eredivisie omhoog kan brengen. Andersom gebeurt het natuurlijk ook al jaren dat Nederlanders starten voor Duitse of Belgische teams. Het moet natuurlijk niet ten koste gaan van de doorgroei van Nederlandse talenten, maar op dit moment is voor hen nog genoeg ruimte bij andere teams.

    Nu maar afwachten of Squadra met Brydenbach naast de eerdere versterkingen (Bohm en Van Thiel) een vuist kan maken tegen het tot nu toe oppermachtige Team4Talent. Voor de spanning in de competitie zou dat in elk geval mooi zijn.