Jarrich van Woersem wint Almeerse zwemloop

ALMERE - Onder het motto Swim-Run-BBQ werd zaterdag in het Beatrixpark in Almere de zwemloop Almere georganiseerd, de laatste wedstrijd in het Almeers Triathlon Circuit. Waar er in het verleden in en rondom het zwembad gestreden werd, was nu het park het decor; een nieuw concept voor de wedstrijd zelf. Met aansluitend een gezellige BBQ voor atleten en vrijwilligers. Een geslaagde race met bijna 200 deelnemers, mooie strijd, gezellige muziek en veel publiek.

Bij de hoofdafstand was het Jarrich van Woersem die met een kop staart wedstrijd er met het goud vandoor ging, op een minuut gevolgd door Omar Brons. Daar weer een minuut achter was het Menno van der Meer op plaats nummer drie. Bij de dames was de race een stuk spannender. Het was Jony Heerink die als eerste uit het water kwam, op 20 seconden gevolgd door Marleen Vos. Vos liep echter vlot het gaatje dicht en zij aan zij streden de dames om het goud waarbij Heerink uiteindelijk aan het langste eind trok en toch nog een minuut weg liep van Marleen Vos. Het was Marleen Stroomer die op ruim tien minuten van de winnares met het brons naar huis ging.

De zwemloop markeerde ook het einde van het Almeers Triathlon Circuit van 2013. In de eindklassering waren op de korte afstand Joost Friderichs en Silke de Wolde de besten. Op de middenafstand was junior Thomas Jansen de eerste senior Bart Rijborz op alle evenementen te snel af. Bij de vrouwen ging de circuitwinst naar Inge Heus. Op de lange afstand was master Menno van der Meer iedereen de baas; bij de vrouwen pakte Linda Nagel de eindzege in het circuit.

Bronnen / Links:
- Merijn Schuurman
Almeers Triathlon Circuit

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Dennis - 1 juli 2013:

    Was een leuke wedstrijd op de nieuwe locatie,
    leuk uitdagend loopparcours voor ieder wat wils denk ik. BBQ na afloop erg lekker.
    Dit is voor herhaling vatbaar.