Deelnemersrecord bij Kyocera Beach Challenge

Jip Veelenturf - ZappSport The Battle TriathlonDEN HAAG - Op zaterdag 13 juli wordt op en rond het strand van Den Haag/Kijkduin niet alleen door de wereldtop, maar ook door een recordaantal nationale recreatieve en wedstrijdatleten gestreden om de eer en de voldoening. De oudste crosstriathlon van Europa is inmiddels uitgegroeid tot een mondiaal evenement dat wereldwijd de aandacht trekt. Het totale aantal inschrijvingen voor de Kyocera Beach Challenge heeft de 1.400 inmiddels overschreden. Daarvan doen er 650 mee aan de triathlon op zaterdag.
Bij het WK staan deelnemers uit meer dan dertig landen aan de start. De huidige wereldkampioenen Conrad Stolz en Lesley Patterson horen daar ook bij. De Nederlandse equipe, onder leiding van Johan Neevel en Rob Barel, heeft zich goed voorbereid om het thuisvoordeel uit te buiten. De startseries voor de recreatieve crosstriathlon zitten inmiddels vol.

De locatie van het WK crosstriathlon in Den Haag/Kijkduin was afgelopen zondag nog te zien in een uitzending van het kindersportprogramma [email protected] In een battle crosstriathlon gingen 12 jongens onder leiding van Edo van der Meer de strijd aan met 12 meisjes die werden aangevoerd door Jip Veelenturf. De aflevering is hier terug te zien bij Uitzending Gemist.

Bronnen / Links:
- Nieuwsbrief NTB X-Athlon Cross Circuit
- Beach Challenge triathlon, Den Haag / Kijkduin

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.