Danne Boterenbrood negende in Madrid

MADRID (ESP) - Vorig jaar leverde Rachel Klamer hier een topprestatie en stelde ze daarmee haar uitzending naar de Spelen veilig. Tegelijkertijd markeerde Madrid voor Danne Boterenbrood het einde van haar Olympische aspiraties. Een jaar later waren de rollen omgekeerd: Boterenbrood scoorde met een solide negende plaats een uitstekende notering, maar Klamer moest de wedstrijd vroegtijdig staken. De winst ging naar Non Stanford, die vorig jaar nog het WK voor neosenioren op haar naam schreef en hiermee dus haar aansluiting bij de wereldtop bevestigt. Na een tweede plaats in San Diego staat de Britse dan ook tweede in de tussenstand van de World Triathlon Series.

Het zwemmen leek in eerste aanleg al een vroege beslissing te forceren. Een paar grote kanshebbers kwamen op grote achterstand van de snelste zwemsters uit het water. De kopgroep bleef lang vooruit, maar daarachter vonden ruim twintig atletes elkaar en uiteindelijk in de zesde fietsronde werden de laatste twee van de kopgroep, Sarah Groff en Nicky Samuels ook ingerekend. Met 24 atletes, waaronder ook Klamer en Boterenbrood koerste men vervolgens op de wissel aan.

Bij het lopen stond geen maat op Non Stanford. Alleen Jodie Stimpson en Anne Haug konden enigszins volgen en daarmee was al vroeg duidelijk wie er op het podium zouden gaan komen, en naar wie de winst zou gaan. Haug wist uiteindelijk nog het zilver veilig te stellen. Klamer kon op het slotonderdeel nog niet meekomen met de top, en in de tweede loopronde zou ze vervolgens uitstappen. Boterenbrood handhaafde zich prima in de top-tien, maar moest Juri Ide en Gwen Jorgenson tijdens het lopen nog laten passeren.

De mannen, met daaronder Marco van der Stel, starten zondagmiddag voor hun wedstrijd.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON MADRID (ESP)
(Olympische afstand)
VROUWEN ----------------------------
 1 Non Stanford     GBR 2:04:39
 2 Anne Haug      GER 2:05:05
 3 Jodie Stimpson    GBR 2:05:14
 4 Gwen Jorgensen    USA 2:05:44
 5 Felicity Abram    AUS 2:05:54
 6 Juri Ide       JAP 2:06:16
 7 Sarah Groff     USA 2:06:26
 8 Anja Knapp      GER 2:06:32
 9 Danne Boterenbrood    2:06:35
10 Jessica Harrison   FRA 2:06:42
Bronnen / Links:
- ITU Triathlon Live

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.