Coen de Wit en Stefanie Bouma winnaars Duathlon Groningen

GRONINGEN - Onder winderige omstandigheden vond zondag op en rond het Zernike-complex de Cyclespeed duathlon plaats. Bij de mannen was het Coen de Wit die de overwinning pakte; bij de vrouwen Stefanie Bouma. Na de eerste run was er een kopgroep ontstaan van drie met daarin de Wit, Juuyl van der Kruijs en Erik van der Heijden. Kort daarachter volgden Armand van der Smissen en Gerben Scheurs. De Wit wist op de fiets de wedstrijd naar zijn hand te zetten, en kwam na dit onderdeel met een grote voorsprong terug voor de tweede wissel. Van der Kruijs en Van der Heijden volgden daarachter, maar konden het geslagen gat niet meer dichten. Van der Heijden wist achter De Wit nog wel de tweede plek op te eisen en pakte daarmee tevens de winst bij het NSK duathlon. Van der Kruijs werd hier tweede, nog voor Jos Wilbrink.

Bij de vrouwen maakte Bouma er een one-woman-show van. Ze pakte bij de eerste run resoluut de leiding en stond deze gedurende de wedstrijd niet meer af. De spanning was daarom verder niet al te groot. Achter Bouma was het Sandra de Jonghe die de tweede werd, voor Yvonna Tinga. Bij het NSK voor de dames pakte Alja Bijlsma de winst. Achter haar werd Hanna de Jong tweede, voor Lotte Hobbelt.

Van der Heijden en Van de Kruijs plaatsten zich door hun snelle 1e run tevens definitief voor het WK Duathlon voor beloften dat op 10 augustus plaatsvindt in het Canadese Ottawa.

In de tussenstand van het circuit neemt bij de dames Sandra de Jonge de leiding over van Dieuwertje Poort. Joyce Vrijenhoek staat nu tweede.
Bij de heren raakt de nu afwezige Wim Nieuwkerk de leiding kwijt aan Armand van der Smissen die een minimale voorsprong heeft op Erik van der Heijden, Coen de Wit en Caimin Stevens. In de laatste wedstrijd kan het klassement nog volledig door elkaar worden gegooid. De finalewedstrijd vindt dit jaar plaats op 24 augustus in Borne.

Bronnen / Links:
- Armand van der Smissen
- Cyclespeed duathlon Groningen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.