Boterenbrood wint ETU-Cup; Klamer tweede bij EK neo’s in Holten

premium cup vrouwenHOLTEN - Bij het EK voor neosenioren vandaag in Holten kon Rachel Klamer haar kunststukje van Alanya niet herhalen. Voor eigen publiek moest ze toezien dat de Britse Lois Rosindale haar aftroefde. Bij de mannen ging de Zwitser Florin Salvisberg er met het goud vandoor. In een tijd van 01:49:52 kwam hij over de finish. “Het was geweldig”, was zijn eerste reactie. De strijd om de tweede plaats was tot het eind aan toe spannend. Het was een nek-aannekrace tussen de Belg Jelle Geens en de Spanjaard Vicente Hernandez. De Belg was uiteindelijk net iets sneller.

Na een zinderende wedstrijd kwam Rosindale als eerste over de finish. “Ik had dit nooit verwacht. Rachel Klamer was natuurlijk de favoriet, maar ik dacht: ik geef alles. En dat heb ik gedaan. Ik ben dan ook ontzettend blij met dit resultaat.” Klamer moest haar Britse concurrent tijdens het looponderdeel uiteindelijk laten gaan nadat ze het grote peloton vrouwen na het fietsen als eerste de wisselzone in leidde. Derde werd de Russische Arina Shulgina.

Bij de Premium European Cup werd wel een eerste prijs behaald door Nederland in de persoon van Danne Boterenbrood. Geen geweldige wedstrijd volgens haarzelf - alhoewel ze liefst met ruim anderhalve minuut op haar achtervolgsters solo van de fiets kwam - maar goed genoeg om te winnen. Bij de heren won de Australiër Declan Wilson; beste Nederlander was Jorik van Egdom op een tiende plaats, een volle minuut achter Wilson.

UITSLAGEN 
EK TRIATHLON NEO'S HOLTEN
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Florin Salvisberg  SUI 1:49:51
 2 Jelle Geens     BEL 1:50:37
 3 Vicente Hernandez  ESP 1:50:38
VROUWEN ----------------------------
 1 Lois Rosindale    GBR 2:05:53
 2 Rachel Klamer       2:06:04
 3 Arina Shulgina    RUS 2:06:11 
UITSLAGEN 
ETU CUP TRIATHLON HOLTEN
(Sprint afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Declan Wilson    AUS  56.18
 2 Brett Sexton     AUS  56.27
 3 Ben Kanute      USA  56.39
VROUWEN ----------------------------
 1 Danne Boterenbrood    1.03.00
 2 Agnieszka Jerzyk   POL 1.03.38
 3 Tamsyn Moana-Veale  AUS 1.03.41
Bronnen / Links:
- Triathlon Holten

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.