Spanning verwacht bij NK Jeugd en Junioren in Weert

WEERT - Zondag gaat in Weert voor de vierde keer de Stadstriathlon van start. Het is de openingswedstrijd van de 1eDivisie Triathlon, en de tweede manche uit het nationale Jeugd- en Juniorencircuit. Tijdens deze stadstriathlon wordt tevens gestreden om de nationale titels in de categorieën Jeugd en Junioren.

Na de eerste wedstrijd uit het circuit, een paar weken geleden in Enschede, leek het erop dat de weersomstandigheden onmogelijk slechter konden zijn voor de volgende wedstrijd. Momenteel lijkt er echter een vloek te rusten op de start van het triathlonseizoen, met al weken matige temperaturen en veel regen. Gevolg is dat veel wedstrijdorganisaties zich genoodzaakt zien om hun triathlon om te zetten naar een duathlon. Zoals het er nu voor staat in Weert kan er qua watertemperatuur gewoon gezwommen worden, maar zou de luchttemperatuur nog roet in het eten kunnen gooien. Bij een temperatuur van boven de 12 graden zal het NK jeugd en junioren waarschijnlijk gewoon door kunnen gaan.

Dat is zeker te hopen voor de leiders in de tussenstand van het Jeugd- en Juniorencircuit, want zij zullen in Weert mogen zwemmen met een gouden badmuts. Het gaat hierbij om Finn Timmermans en Rianne de Croock bij de jeugd en Wout Hendriks en Renate Timmerman bij de junioren. Zij zullen tijdens het eerste onderdeel duidelijk herkenbaar zijn voor het publiek, dat het zwemonderdeel zeer goed kan volgen vanaf beide kanten van het kanaal.

Omdat de wedstrijd in Weert een NK is, zullen er meer punten te verdienen zijn voor het circuit dan in de overige wedstrijden. Hierdoor is de verwachting dat de huidige tussenstand behoorlijk door elkaar zal worden geschud, ook door de deelname van veel atleten die tijdens de openingswedstrijd niet aanwezig waren.

Bij de jongens junioren is Jorik van Egdom de huizenhoge topfavoriet. Hij heeft dit jaar in internationale wedstrijden al laten zien bij de Europese top te behoren en zal in Weert moeilijk te verslaan zijn. Bij de junioren dames ligt de strijd meer open. Renate Timmerman liet in de openingswedstrijd van het circuit zien in prima vorm te verkeren, maar in Weert zal de tegenstand groter zijn met deelname van onder andere Jeanine Kocken, Kirsten Nuyens en regerend nationaal juniorenkampioen Anke de Boer.

Het nationaal kampioenschap bij de jeugd gaat bij de jongens zeker een nieuwe kampioen krijgen. Titelverdediger Rens de Boer komt dit jaar namelijk uit in de juniorencategorie. Favorieten voor de titel lijken de jongens die ook al in Enschede op het podium stonden: Finn Timmermans, Niels Dokter en Jelle van Lanen. Iemand die ook zeker hoge ogen kan gaan gooien is Niek Heldoorn, die afgelopen voorjaar al een keer zijn vader wist te verslaan in een onderling duel.
Ook bij de meisjes jeugd is de titel vacant. Kirsten Nuyens zal zich immers ook dit jaar moeten laten zien bij de junioren. Daarmee is Rianne de Croock de favoriete voor de titel, gezien haar overtuigende optreden in de eerste circuitwedstrijd. Maar de zusjes Joelle en Danique de Ruijter zullen er alles aan doen om het gat met het lid van het nationale opleidiningsprogramma te dichten.

Bronnen / Links:
- Edo van der Meer
- Stadstriathlon Weert

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

 1. Ferdinand - 27 mei 2013:

  @rob
  Anke was al lang bekend. Stond op krukken in Enschede.
  Jasmijn is al 2x3e op NK geweest en in Horst dit jaar 2e op NK duathlon.
  Dus niks geen makkelijk voorspellen.
  En een goede fietser als LIndy kan heel wat sec dichtrijden.

 2. Rob Kw - 26 mei 2013:

  @Ferdinand achteraf is het altijd makkelijk voorspellen!

 3. Ferdinand - 26 mei 2013:

  Sorry maar niet echt goed voorbereid dit stukje.
  Anke is geblesseerd (al aantal weken) aan haar teen. Jasmijn vd Burg wordt niet genoemd en wordt 2e op NK. Lindy van Anrooy moet toch echt rekening mee worden gehouden, wordt dan ook 3e.