NTB maakt namen selectie voor EK Duathlon Horst bekend

HORST a/d MAAS - De Nederlandse Triathlon Bond heeft de selectie bekend gemaakt die op 21 april aanstaande in Horst aan de Maas gaat strijden om de Europese titels tijdens het EK duathlon over de lange ofwel Powerman afstand. Bondscoach Armand van der Smissen mag, als coach van het gastland, een grotere selectie opstellen dan gebruikelijk. Van der Smissen selecteerde elf mannen en zes vrouwen bij de elite. Tijdens het EK wordt tevens om de NK-titels gestreden. Kopman van Nederland bij de mannen is Wim Nieuwkerk, een outsider voor de medailles in het internationale veld. Bij de vrouwen zijn regerend nationaal kampioene Maud Golsteyn en de nummer drie van het afgelopen WK, May Kerstens, de voornaamste troeven van de nationale ploeg.

Later op de dag wordt in Horst ook gestreden om de Europese Sprint-titels bij de junioren en de age-groups. Jorik van Egdom won vorig jaar zilver en hij gaat dit jaar op jacht naar een gouden medaille. Anke de Boer won vorig jaar brons bij de vrouwen junioren en ook zij mag op herhaling dit jaar.

De volledige samenstelling van de Nederlandse ploegen:

Elite (lang):
May Kerstens, Maud Golsteyn, Tineke van den Berg, Irene Kinnegim, Ingrid Tempert, Marlies Groenewold, Wim Nieuwkerk, Dirk Wijnalda, Peter Res, Bart Candel, Cesar Beilo, Gerben Schreurs, Pim de Kok, Armand van der Smissen, Jeroen Veldhuis, Jan Roelf Heerssema en Remy Vasseur

Junioren (sprint):
Anke de Boer, Suzanne Verhoeven, Jasmijn van de Burg, Lindy van Anrooij, Renate Timmerman, Bryan de Kraker en Jorik van Egdom

Bronnen / Links:
- Powerman Holland, Horst aan de Maas

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.