Van der Stel zet weg naar Rio in en wordt vijftiende in Mooloolaba

Marco van der Stel - ITU World Cup Mooloolaba 2013MOOLOOLABA (AUS) – Marco van der Stel debuteerde vandaag met een vijftiende plaats in het ITU World Cup circuit. De triatleet uit Capelle aan de IJssel kwam in de Australische badplaats Mooloolaba (even boven Brisbane) als twaalfde aan de staart van een groepje uit de Koraalzee. Ook bij het fietsen en lopen handhaafde Van der Stel zich keurig in de middenmoot.

De 21-jarige atleet is daarmee goed van start gegaan op wat de toptriatleten ‘The road to Rio’ noemen. “Het was knokken in het water om een goede positie te verwerven, bij het fietsen volgde de ene na de andere demarrage, maar daarna heb ik nog lekker kunnen lopen. Missie geslaagd”, aldus Van der Stel, die vanaf deze wedstrijd doorreist naar Nieuw-Zeeland voor de eerste race in de WK-series op 6 april.

De eerste World Cup wedstrijd van het seizoen was een prooi voor de Spanjaard Javier Gomez, daarmee al zijn dertiende World-Cup winst boekend. De Spanjaard gaat dit jaar voor het eerst ook halve triathlons doen. Aan snelheid heeft hij nog niets ingeboet. De Amerikaan Matt Chrabot werd tweede, de kersverse Australisch kampioen Peter Kerr derde.

De vrouwen, met onder hen ook Maaike Caelers, starten zondag.

UITSLAGEN 
ITU WORLD CUP TRIATHLON MOOLOOLABA (AUS)
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Javier Gomez   ESP 1.54.32
 2 Matt Chrabot   USA 1.54.53
 3 Peter Kerr    AUS 1.54.55
 4 Bryan Keane    IRE 1.55.02
 5 Ryan Bailie    AUS 1.55.20
 6 Clark Ellice   NZL 1.55.23
 7 Tony Moulai    FRA 1.55.48
 8 Stuart Hayes   GBR 1.56.19
 9 Nick Kastelein  AUS 1.56.30
10 Simon De Cuyper  BEL 1.56.38
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

«