Triathlonseizoen 2013 in Sydney van start

SYDNEY (AUS) - Gisteren stond de triathlon op het programma op het Australisch Jeugd Olympische Festival. Temidden van de jonge triathlontop uit met name de Angelsaksische landen ook een kwartet Nederlanders. Beste prestatie kwam op naam van Bas de Waal, die in dit geweld tiende werd. De Almeerder kwam in de kopgroep uit het water, fietste daar ook in mee en liep ongeveer de tiende looptijd. Olivier Nass keek na het zwemmen tegen een net iets te grote achterstand aan.

De Nederlandse juniores misten de aansluiting met de absolute top, maar zij zijn dan ook twee jaar jonger nog dan hun concurrentes. Bovendien zitten de Australiërs middenin hun seizoen en zijn de Nederlandse junioren pas onlangs naar Australië gevlogen en hadden derhalve nog last van een jet-lag.

De wedstrijd, op het Olympisch parcours van Sydney 2000, werd gehouden bij een extreem hoge temperatuur van 41 graden. Ook daar hadden de Ozzies, voor wie het volop zomer is, geen moeite mee ten opzichte van de uit de vrieskou gearriveerde Nederlandse ploeg

UITSLAGEN 
TRIATHLON SYDNEY (AUS)
(Sprint afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Jacob Birtwhistle   AUS 55.03
 2 Luke Willian      AUS 55.20
 3 Marc Austin      GBR 55.33
10 Bas de Waal         57.12
15 Olivier Nass       1.00.38
VROUWEN ----------------------------
 1 Jaz Hedgeland     AUS 59.22
 2 Sumire Ohara      JAP 59.33
 3 Georgia Taylor-Brown  GBR 59.37
15 Jeanine Kocken      1.07.03
17 Britt de Waal       1.09.50 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.