Jong Oranje verdedigt Eredivisietitel in 2013 als Team Step One

Team Step One dames 2013ALMERE - Het damesteam van Jong Oranje/RTC Almere zal in 2013 hun titel bij de Eredivisie Triathlon in 2013 niet onder diezelfde naam verdedigen, maar als Team Step One. De talentvolle Almeerse triatleten Ilona Eversdijk, Sharon Zuijdervliet, Britt de Waal en Anke de Boer namen in 2012 onder de vlag van de NTB/RTC Almere deel aan de Eredivisie-competitie. De jonge Almeerse triatleten werden in eerste instantie door de NTB ingeschreven om wedstrijdervaring op te doen in een sterke competitie. Echter al snel bleek dat de vier Almeerse talenten gezamenlijk een sterk team vormden en overheersten zij de vijf wedstrijden in de Eredivisie in 2012.

Met vier keer winst en één keer een tweede plaats, waaronder winst in de afsluitende wedstrijd in hun thuisstad Almere, werden ze vorig jaar met overmacht kampioen. In 2013 willen de Almeerse talenten graag gezamenlijk hun titel verdedigen. Aangezien zij dit niet meer konden realiseren onder de vlag van de NTB, hebben de dames besloten een eigen team op te richten en zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden en sponsors. Zo zijn de Almeerse Tri-atleten terecht gekomen bij Han Vaalt van Step One uit Borne. Team Step One is nog op zoek naar (co)sponsors.

Team Step One, dat vorig jaar in de eredivisie triathlon in een andere samenstelling deelnam en op de zevende plaats eindigde, gaat nu in 2013 met de kampioenen van 2012 voor de ereplaatsen. Aangezien de talenten ook internationaal ambities en verplichtingen hebben, is Vos door de jonge Almeerse tri atleten gevraagd om het team te komen versterken.
Naast het damesteam zal Team Step One ook met een herenteam een poging doen een hoge klassering te behalen in de Eredivisie Triathlon van 2013.

Bronnen / Links:
- Kor de Boer
- Team Step One
- Step One, Borne

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.