Stichting Top Triathlon Almere stopt

ALMERE - De Stichting Top Triathlon Almere, in 2007 opgericht door Merijn Schuurman en Jeroen Schenk, heeft besloten zich vanaf 2013 op te heffen. Het team met de Almeerse atleten Thomas Naasz, Merijn Schuurman, Nina Bakker en Tjardo Visser zal hiermee ook ophouden te bestaan. Teammanager Schuurman heeft besloten zijn inspanningen in 2013 te verleggen van de STTA naar het verder opzetten van zijn eigen bedrijf PosiTri. Daarnaast vragen zijn organisatorische activiteiten rondom de Holland Triathlon en het Almeers Triathlon Circuit een behoorlijke tijdsinvestering.

In de periode 2008 - 2010, de hoogtijdagen van de Stichting, bestond het team uit zeven atleten. In deze periode werden onder andere amateur wereldtitels bemachtigd door Martijn Boot (H30, 2008) en Visser (H18, 2008) en finishte Naasz tweemaal op een vierde plaats in het NK Lang (2009 en 2011). Toen UPC besloot per 2011 hun sponsoractiviteiten buiten de triathlonsport te verleggen, kon het team nog een jaar het hoofd boven water houden met de bezetting van zeven atleten. In 2012 kwam de noodzakelijk afslanking van het aantal atleten naar vier. Tijdens het seizoen 2012 werden nog meerdere successen gevierd met een Nederlandse titel (U23) op de Olympische afstand voor Visser, en met kwalificatie voor de Ironman World Championship op Hawaii voor Naasz en Bakker.

Ondanks dat het team zal ophouden te bestaan, zullen de afzonderlijke atleten in 2013 doorgaan met het nastreven van hun sportieve ambities. Visser gaat zich meten aan de Nederlandse top tijdens het NK midden afstand in Didam en Challenge Kraichau. Schuurman gaat het avontuur aan tijdens de Norseman Extreme en Naasz en Bakker gaan voor een topklassering tijdens de Ironman European Championship in Frankfurt.

Bronnen / Links:
- Merijn Schuurman
- Stichting Top Triathlon Almere

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.