Lange-afstanddames bundelen krachten voor Eredivisie

Lange-Afstand DamesEen unieke gebeurtenis: de dames van de lange afstand hebben zich verenigd in een speciaal Eredivisieteam. Het komende jaar wil het nationale neusje van de zalm van de midden en lange afstand uitkomen in de Nederlandse OD en sprint wedstrijden. De dames hebben minimaal een podiumplek voor ogen in het eindklassement. Teammanager Rob de Hooge en teamcoach Gonny Rosendaal begeleiden het team en stellen per wedstrijd de beste ploeg samen. Deelneemsters zijn Heleen bij de Vaate, Tineke van de Berg, Carla van Rooijen, Corine Nelen, May Kerstens, Maud Golsteyn, Hanneke de Boer, Sonja Jaarsveld en Mirjam Weerd.

“Met het Eredivisieteam willen we krachten bundelen, meer aandacht vragen voor de lange afstand en van elkaar leren”, aldus teammanager Rob de Hooge. “Iedereen reageerde enorm enthousiast op dit unieke initiatief. Bovendien is iedereen is ook bereid om wedstrijden in te passen in de nationale en internationale planning van Ironman, Challenge en Powerman races. We moeten alleen nog een wildcard krijgen van de organisatie.” Yvonne van Vlerken draagt het initiatief een warm hart toe, maar zag geen mogelijkheid de wedstrijden in de passen. “Mijn programma richt zich op Ironman-kwalificatie en ik woon al jaren niet meer in Nederland, waardoor meedoen in Nederlandse wedstrijden veel tijd kosten. Wel vind ik het een mooi gegeven dat de lange-afstanddames van Nederland zich verenigen om te laten zien dat zij ook op de korte afstand niet onder hoeven te doen.” De atleten die zich hebben gecommitteerd, hebben samen een indrukwekkende palmares. Nederlandse kampioenen op de lange afstand, de middenafstand en verschillende topprestaties op EK’s en WK’s in de eigen disciplines sieren de lijst.

De komende maanden wordt nog wel gezocht naar sponsors die het initiatief willen ondersteunen. De Hooge: ” We hebben goede hoop dat dat gaat lukken. We hebben niet voor niets de beste lange afstand atleten in het team.” Totdat er een hoofdsponsor is gevonden gaat het team verder onder de naam Damesteam Lange Afstand.

Bronnen / Links:
- Mirjam Weerd
- Facebook-pagina Damesteam Lange Afstand

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.