Danne Boterenbrood maakt overstap naar Belgisch triathlonteam

Danne Boterenbrood wint Ironman 70.3 Lanzarote 2012Maandag werd bekend gemaakt dat Danne Boterenbrood vanaf 2013 deel zal gaan uitmaken van het Meetjeslandse SMO-Specialized team. De 27-jarige atlete raakte eerder dit jaar haar contract bij Team4Talent kwijt. Boterenbrood, die afgelopen jaar definitieve kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen miste - maar wel vervolgens een sterk debuut maakte op de langere afstand met winst in de Ironman 70.3 Lanzarote - had al eerder besloten haar bestaan als professioneel triatlete voort te zetten. De Nederlandse profatlete wist het voorbije seizoen ook de prestigieuze Zwintriathlon tussen Sluis en het Belgische Knokke op haar naam te schrijven.

SMO-Specialized is een Belgisch triathlonteam, zowel gericht op de korte als de lange afstand. Meerdere bekende Belgische atleten, waaronder Olympiagangers Simon de Cuyper en Peter Croes, maken deel uit van het team dat zich tevens richt op de opleiding van jongere atleten. Boterenbrood: “Het aanbod vanuit België kwam al snel na het nieuws van Team4Talent en was dusdanig goed dat ik het uiteindelijk boven andere mogelijkheden heb verkozen. De gemengde samenstelling van het team, duidelijke teamgeest en materiële ondersteuning trekken me erg aan en ik kijk er dan ook naar uit om volgend jaar onder de vlag van SMO-Specialized te racen.”

Bronnen / Links:
- Michael Dewilde
- SMO-Specialized Triathlon Team
- Website Danne Boterenbrood

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.