Sarissa de Vries zilver bij WK Neosenioren

Sarissa de Vries - WK Neosenioren Auckland 2012AUCKLAND (NZL) - Het kan verkeren. Vooraf kreeg Maaike Caelers de meeste kansen toegemeten op een hoge klassering bij de neosenioren, terwijl Sarissa de Vries hoopte de top-tien te kunnen halen. Maar uiteindelijk had De Vries op de wedstrijddag toch de beste kaarten. Ze werd tweede achter Non Stanford, na een tweestrijd om de koppositie gedurende het gehele looponderdeel. Stanford wist De Vries pas in de eindsprint af te schudden. Caelers zelf werd uiteindelijk tiende, ondanks haar snelste looptijd van de dag.

De wedstrijd vond plaats onder koude omstandigheden, waarbij de watertemperatuur met bijna 15 graden nog bijna twee graden warmer was dan de lucht daarboven. Tijdens het zwemmen wist een vijftal atletes een gaatje te forceren, maar eenmaal op de fiets wist de groep met daarin De Vries er weer bij te komen. Caelers moest tijdens het zwemmen daar weer ruim een minuut op prijsgeven en kwam in de achtervolgende groep terecht, net als een andere grote pre-race favoriete, Emmie Charayron. De kopgroep van twaalf bleef verder bijeen en wist gestaag de voorsprong op de achtervolgers te vergroten, ondanks verwoede pogingen van Caelers en Charayron om het gat beperkt te houden. Even leek het te lukken, maar toen in de laatste ronde het gat groeide van 2 naar 2,5 minuten was het imiddels overduidelijk dat hun podiumkansen verkeken waren.

Voorin hadden De Vries en Stanford goed positie gekozen, en eenmaal uit de tweede wissel bevonden zij zich aan kop van de wedstrijd. Stanford en De Vries bleven de hele 10 kilometer bij elkaar en liepen al snel weg, ver weg van de rest. Pas in de slotfase kon de Britse de wedstrijd in haar voordeel beslissen. De uiteindelijke nummer drie, Joanna Brown, volgde op een kleine minuut.

UITSLAGEN 
WK TRIATHLON AUCKLAND (NZL)
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Aaron Royle      AUS 1:57:17
 2 Fernando Alarza    ESP 1:57:20
 3 Thomas Bishop     GBR 1:57:21
 4 Pierre Le Corre    FRA 1:57:29
 5 Ryan Fisher      AUS 1:57:51
 6 Matthew Sharp     GBR 1:58:49
 7 Jason Wilson     BAR 1:59:15
 8 Gregory Billington  USA 1:59:32
 9 Igor Polyanskiy    RUS 1:59:40
 10 Ryan Bailie     AUS 1:59:50
VROUWEN ----------------------------
 1 Non Stanford     GBR 2:13:06
 2 Sarissa De Vries      2:13:15
 3 Joanna Brown     CAN 2:14:12
 4 Claudia Rivas     MEX 2:14:26
 5 Natalie Van Coevorden AUS 2:14:28
 6 Sara Vilic      CRO 2:15:06
 7 Ashlee Bailie     AUS 2:15:09
 8 Lucy Hall       GBR 2:15:11
 9 Simone Ackermann   NZL 2:15:24
10 Maaike Caelers       2:15:41
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

 • Feedback / Tips?