Rachel Klamer zesde in Auckland

Rachel Klamer in de kopgroep in de WTS Grand Final Auckland 2012AUCKLAND (NZL) - Rachel Klamer is vandaag zesde geworden in de Grand Final van de World Triathlon Series. Winnares van de wedstrijd werd Anne Haug. Lisa Norden bleef net buiten het podium steken, maar dat maakte voor haar niet uit: ze had voldoende marge om in het WTS-klassement Haug voor te blijven en daarmee de wereldtitel voor 2012 voor zich op te eisen. En dat ondanks het feit dat ze de nacht ervoor nog naar het ziekenhuis was gegaan vanwege voedselvergiftiging.

Klamer kwam al als eerste van alle 44 vrouwen uit het water in Auckland, maar werd al snel gevolgd door Aileen Morrison, Sarah Groff en Jess Harrison en vlak daarachter Norden en Erin Densham. Dat laatste leek even een voorbode voor een felle strijd om de wereldtitel, maar leidster in het tussenklassement Densham - die zich eerder deze week niet helemaal lekker voelde - kon tijdens het fietsen het tempo niet volgen en stapte later uit. Op de fiets ging vervolgens Haug in de aanval in een poging om bij de leiders te komen, hetgeen haar in de derde fietsronde ook lukte. Met twaalf vrouwen aan de leiding begon men aan het lopen, en daar bleek Haug al snel de rapste. Gwen Jorgensen, die ruim een minuut na de koploopsters wisselde, liep zichzelf met de tweede looptijd van de dag naar de tweede plaats. Barbara Riveros Diaz kon Jorgensons eindsprint niet pareren en werd derde. Klamer pakte in het loopgeweld waarin de vrouwen relatief weinig voor elkaar onder deden een fraaie zesde plaats.
Danne Boterenbrood miste bij het fietsen de slag en kwam in de achtervolging terecht. Zij finishte uiteindelijk in de middenmoot als 27e.

Na de finish bleek hoe sterk Norden’s vierde plaats eigenlijk was. De Zweedse gaf pas na afloop van de wedstrijd aan dat ze ‘s nachts nog naar het ziekenhuis was gegaan vanwege een voedselvergiftiging. “Mijn been verkrampte in de finishzone en ik kon niet echt lekker lopen, maar dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik moest gewoon over de streep komen met ten minste het WK-goud”, aldus de verse wereldkampioene.

In de WK-ranking eindigde Klamer nu op een zeer fraaie veertiende plaats, acht plaatsen hoger dan vorig jaar.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON AUCKLAND (NZL)
(Olympische afstand)
VROUWEN ----------------------------
 1 Anne Haug      GER 2:10:48
 2 Gwen Jorgensen    USA 2:11:00
 3 Barbara Riveros Diaz CHI 2:11:01
 4 Lisa Norden     SWE 2:11:03
 5 Jodie Stimpson    GBR 2:11:03
 6 Rachel Klamer       2:11:09
 7 Andrea Hewitt    NZL 2:11:10
 8 Kate McIlroy     NZL 2:11:12
 9 Sarah Groff     USA 2:11:20
10 Juri Ide       JAP 2:11:21
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.