Youri Severin wint Stad van de Zon Triathlon

HEERHUGOWAARD - Met Eric van der Linden, Dennis Looze en Youri Severin en een aantal regionale toppers op de startlijst beloofde de Stad van de Zon Triathlon van Heerhugowaard woensdagavond een interessante wedstrijd te worden. Triathlonvereniging DTC organiseerde voor de vierde keer op rij een achtste triathlon op een compact parcours in en rond het Park van Luna, zodat de toeschouwers niets van het wedstrijdverloop hoefden te missen. Het weer werkte ook aardig mee met tijdens de wedstrijd zon en matige zuidwestenwind.

152 deelnemers startten om kwart over zeven met een zeer frisse duik in de zwemvijver van het Park van Luna. Severin kwam al met veertig seconden voorsprong uit het water en stond de koppositie de rest van de wedstrijd niet meer af. Van der Linden kon bij het fietsen nog op Severin inlopen en met enkele seconden achterstand aan het lopen beginnen, maar deze wist zijn voorsprong op Van der Linden tijdens de 5km lopen tot twaalf seconden uit te breiden en kwam daarmee als winnaar over de streep. Derde plaats was voor Rinse van den Ouweelen, op twee minuten van de winnaar. Regionale topper Michael Krijnen eindigde als vijfde en eerste master.

Duatleet Hans Bader en wintertriatleet Erik-Jan Spijkerman wisten hun drie minuten achterstand na het zwemmen met de snelste fietstijden van de avond om te zetten in de zesde en zevende plaats. Offroad-specialist Rorik Schouten werd achtste - waarbij hij als training het volledig geasfalteerde fietsonderdeel op de mountainbike volbracht. Dennis Looze kwam als derde uit het water maar moest bij het fietsen en lopen terrein prijsgeven en finishde uiteindelijke als twaalfde.

Bij de dames ging Talisa van der Fluit als favoriete van start, lag de hele wedstrijd op kop en kon vervolgens onbedreigd finishen. De tweede plaats was voor Laura Hak, die tijdens het fietsen nog een halve minuut op Talisa in kon lopen maar uiteindelijk op 2 minuten achterstand finishte. Derde dame werd Dagmar Krijnen-van Dijk.

UITSLAGEN 
TRIATHLON HEERHUGOWAARD
(Achtste triathlon)
MANNEN -----------------------------
 1 Youri Severin      0:55:34
 2 Eric van der Linden   0:55:46
 3 Rinse van den Ouweelen  0:57:53
VROUWEN ----------------------------
 1 Talisa van der Fluit   1:03:55
 2 Laura Hak        1:05:50
 3 Dagmar Krijnen-van Dijk 1:08:33
Bronnen / Links:
- Vincent Broekkamp
- Stad van de Zon triathlon, Heerhugowaard

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.