Tweede Eredivisiewedstrijd prooi voor Team4Talent en Jong Oranje

GRONINGEN - Naast de individuele titelstrijd op de sprint-afstand werd in Groningen ook de tweede manche van de Lotto Eredivisie Triathlon gehouden. Bij de mannen ging - niet geheel verrassend - Team4Talent op herhaling. Na de zege in de openingswedstrijd in Enschede, bonden de mannen opnieuw een race aan de zegekar. De tweede plek was verrassend voor Dolphin SquadraVeloce uit Eindhoven, dat VZC uit Veenendaal naar plek drie verwees. ProTriathlon liet een zeker lijkende tweede plek schieten toen Youri Severin vroegtijdig uit de race stapte. In de ranking is Team4Talent nog steeds koploper. ProTriathlon blijft nog net tweede, net voor VZC op plek drie.

De vrouwen van Jong Oranje waren te sterk voor de overige teams. Door de uitstekende individuele klasseringen van Ilona Eversdijk, Anke de Boer, Britt de Waal en Sharon Zuijdervliet werd de teamoverwinning met ruime voorsprong op de meer ervaren dames van Hellas Utrecht en de dames van de thuisvereniging GVAV Groningen binnengehaald. Ook hier was ProTriathlon de verliezende ploeg. Zij raakten hun koppositie in het klassement kwijt. Jong Oranje pakte in Enschede al de tweede plaats en voert nu het tussenklassement aan, voor Hellas en GVAV.

Aanstaande zaterdag is in Stein al de derde wedstrijd voor de Eredivisie triathlon, ook over de individuele sprintafstand.

 

 

TUSSENSTAND
EREDIVISIE TRIATHLON
MANNEN ---------------------------
 1 Team4Talent         2
 2 ProTriathlon         7
 3 VZC Veenendaal        8
 4 Dolphin SquadraVeloce    9 
 5 TriathlonClub Twente    11 
 6 Jong Oranje         12 
 7 GSTV Tritanium       14
 8 TV Almere          15
 9 Step One Borne       17
10 Team Ravestein       21
VROUWEN --------------------------
 1 Jong Oranje         3
 2 Hellas            5
 3 GVAV Triathlon        8
 4 ProTriathlon        11
 5 Goossens Raceshop Arnhem  11 
 6 GSTV Tritanium       11
 7 NSTV Trion         13 
 8 ZSC Oceanus         14 
 9 Step One Borne       15
10 VZC Veenendaal       19
Bronnen / Links:
- Kor de Boer
- Lotto Eredivisie Triathlon

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

 • Feedback / Tips?