Topprestaties ondanks regen bij ATC Triathlon

ALMERE - Onder zeer natte omstandigheden vond zondag de finale van het Almeers Triathlon Circuit plaats. Vanwege de weersomstandigheden werd de langste afstand van deze triathlon ingekort tot de sprint-afstand. Winnaars werden uiteindelijk Jarrich van Woersem, Ilona Eversdijk, Jorik van Egdom, Sharon Zuijdervliet, Gjalt Panjer en Joyce Caro.

150 deelnemers aan de middagserie hadden zich ingeschreven voor een Olympische afstand, maar zagen hun afstand gehalveerd worden. Jarrich van Woersem koos al bij het zwemmen snel het hazenpad. Na het zwemmen had hij een voorsprong van 30 seconden te pakken op een groep met Martijn Boot, Tjerk Tjallema en Menno van der Meer. Tijdens het koude fietsonderdeel viel Van Woersem terug naar een groep waar dan ook Guido Kwakkel en Carlo van den Bergh zich hebben gemeld. Samen met Boot kwam het viertal leidend terug in de wisselzone. Kwakkel en Van Woersem gingen er vervolgens vol vandoor, in een bescheiden eindsprint wist Van Woersem het goud te pakken. Een sterk oprukkende René Poppe finishte op de derde plaats als eerste master. Boot volgde op de vierde plaats.
Van Woersem werd hiermee eerste in het circuit, voor Thomas Naasz en Martijn Boot. Bij de Heren 40+ wist Randy Hendriks voldoende punten te pakken om Frank Veltman en Hans Lampe achter zich te houden. De meest constante Heren 50+ bleek Ruud van den Broek, voor René van Rouendal en Thijs van der Kolk.

Bij de dames finishte Ilona Eversdijk overtuigend als eerste, voor Jony Heerink en Jacomina Eijkelboom. Laatstgenoemde werd hiermee eerste Dames 40+, voor Hilly Panjer en Ingrid van Lubek. Ilona wist hiermee haar eerste plaats in het circuit veilig te stellen, ze bleef hier Marleen Stroomer en Maryvonne van den Berg voor. Aan de circuitstand bij Dames 40+ gebeurde niets, Nina Bakker wint dit voor Mieke Link en Anneke Anröchte.

De ‘echte’ sprintafstand in de ochtend leverde de snelste tijd op. Nationaal juniorenkampioen Jorik van Egdom stond aan de start en dit viel te merken. Moest hij met het zwemmen Niels van Baar en Bas de Waal nog voor laten gaan, eenmaal terug van de fiets hoefde hij alleen master Rob Kwaaitaal nog bij zich te dulden. Omar Brons, bij de tweede wissel nog vierde, zette vol de achtervolging in en wist iedereen te achterhalen. Behalve Van Egdom. Onaantastbaar liep hij in 1.02.41 naar de overwinning. Met de snelste looptijd werd Brons hierachter tweede.
Ietwat op de achtergrond werden de circuitprijzen verdeeld; Thomas Jansen haalde hier ruim voldoende punten om zijn leidende positie te behouden. Hij won het ATC op de midden-afstand voor Heren 14+, voor de iets later finishende Thomas Bennis en Niels Dokter. Bij de Heren 20+ pakte Cees den Dunnen het circuit voor Hans Bennis en René Louman.
Bij de dames wist Sharon Zuydervliet zich te onderscheiden met een sterk loopnummer. Moest ze tot de wissel naar het lopen nog Yvonne Beumer en Desirée Reekers voor zich dulden, na het lopen bleef er geen concurrentie meer over. Desirée Reekers won het Almeers Triathlon Circuit op de middenafstand bij de Dames junioren, ze zit hiermee voor Daniëlle Spoelder. Bij de senioren wist Christie Veltman zich voor de wedstrijd al verzekerd van de winst, achter haar namen Astrid Spoelder en Linda Dokter-Soet plaats.

Op de mini-afstand spreidt altijd de categorie jong talent de kunsten ten toon. Als sterkste kwam Gjalt Panjer uit de strijd, vooral sterk fietsend en lopend kwam hij als eerste binnen. Joyce Caro werd meteen hier achter eerste meisje. Tweede jongen werd Boy van West, en ook hij werd meteen gevolgd door een meisje, Sofie Panneman. De podia werden gecompleteerd door Mexs Schellinghout en Jeske van der Velden.
Voor de circuitoverwinning kon Davy Heysteeg al niets meer gebeuren. Een keurige tweede plek ging naar Joost Friderichs, voor Justin Heysteeg. Bij de meisjes was Joyce Caro ook al safe, ook de tweede plaats van Lotte de Jong was al zeker. De nummer 3 was hier nog wel spannend, hier liep Jeske van der Velden mee weg.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ALMERE
MANNEN (OD, ingekort) -------------------
 1 Jarrich van Woersem    1:03:51 
 2 Guido Kwakkel       1:03:54 
 3 René Poppe        1:04:36 H40
 4 Martijn Boot       1:04:45
 5 Richard de Groot     1:05:15 H40
VROUWEN (OD, ingekort) ------------------
 1 Ilona Eversdijk      1:10:41
 2 Jony Heerink       1:13:22
 3 Jacomina Eijkelboom    1:15:59 D40
 4 Bernadette Lohmann    1:16:44
 5 Hilly Panjer       1:17:08 D40
MANNEN (SD) -----------------------------
 1 Jorik van Egdom      1:02:41 HJun
 2 Omar Brons        1:03:54 HJun
 3 Rob Kwaaitaal       1:05:11 H40
 4 Menno Koolhaas      1:05:22 HJun
 5 Bas de Waal        1:06:11 HJun
VROUWEN (SD) ----------------------------
 1 Sharon Zuijdervliet    1:15:59
 2 Yvonne Beumer       1:16:31
 3 Elysa de Ruyter      1:16:45 DJun
 4 Desiree Reekers      1:20:56 DJun
 5 Danielle Spoelder     1:23:38 DJun
Bronnen / Links:
- Derek Haenen
- Almeers Triathlon Circuit

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.