Alistair Brownlee terug met winst in Kitzbühel

KITZBÜHEL (AUT) - Zondag maakte de oudste van de Brownlee-broers zijn rentree na een maandenlange blessure aan zijn achillespees. En dat deed hij meteen met winst, zijn derde overwinning in Kitzbühel. En daarmee bevestigde hij dat hij terecht is opgenomen in het Britse Olympische team. Ten opzichte van vorig jaar was hij zelfs 70 seconden sneller op het loopparcours met een sub-30 op de 10km. Op het podium werd hij geflankeerd door (wederom) zijn broer Jonathan, en op plaats drie Javier Gomez.

In de Schwarzee gingen de twee andere broers in het veld, Igor en Dmitry Polyanskiy, nog aan de leiding. Maar met de twee Brownlees al niet ver achter. Op de fiets kozen de twee Britten meteen de aanval en kregen Ivan Vasiliev mee. Het drietal pakte in de eerste ronde snel een kleine dertig seconden op het pak van 28 achtervolgers. Maar onder leiding van de Duitsers decimeerde hun marge, en in de derde ronde kwam alles weer bijeen. Daarna werd het tempo hoog gehouden zodat verder niemand meer kon ontsnappen.
Maar na de wissel probeerden de Alistair Brownlee het opnieuw. Alistair sprintte meteen weg; zelfs zijn broer Jonathan had moeite hem bij te houden. Die moest uiteindelijk 50 seconden prijsgeven, maar pakte wel voor de dertiende keer op rij het podium in een WTS-wedstrijd.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON KITZBÜHEL (AUT)
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Alistair Brownlee   GBR 1:50:13
 2 Jonathan Brownlee   GBR 1:51:02
 3 Javier Gomez     ESP 1:51:18
 4 Alexander Bryukhankov RUS 1:51:27
 5 Dmitry Polyanskiy   RUS 1:51:41
 6 Steffen Justus    GER 1:52:01
 7 Laurent Vidal     FRA 1:52:06
 8 Tony Moulai      FRA 1:52:07
 9 David McNamee     GBR 1:52:10
10 Tony Dodds      NZL 1:52:19 
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.