Holland Triathlon maakt nieuwe samenwerking bekend

ALMERE - De dertigste editie van de Almere Holland Triathlon belooft een verrassend en boeiend feest te worden, waar sport, cultuur en ondernemen elkaar ontmoeten. Dit werd donderdagmiddag uit de doeken gedaan tijdens een bijeenkomst waarin de Stichting Holland Triathlon naast de nieuwe parcoursen ook een nieuw samenwerkingsverband bekend maakte. De triathlon gaat samenwerken met het Uit!Festival (voorheen Cultuurnacht) en het Stadshart Almere, waarmee ze hopen dat 8 september een dag wordt waarop voor iedereen veel te beleven valt.

De zaterdag begint met een spectaculaire zwemstart van de atleten in het Weerwater, waarna door de nieuwe opzet de sporters regelmatig het stadion op de Esplanade zullen passeren. Doordat ook de finish op de Esplanade is gesitueerd, zal er genoten kunnen worden van een boeiend en levendig beeld van deze bijzondere sport. Een nieuw element (op verzoek van vele atleten) is de toevoeging van een halve triathlon aan het programma. De inmiddels traditionele onderdelen als Tri Together en Business Triathlon zullen ook dit jaar niet ontbreken.

Het Uit!Festival, een samenwerkingsverband van de Almeerse culturele instellingen, zal tijdens de zaterdag een aantal bijzondere optredens verzorgen in het Stadshart. Waarbij vooral de spetterende eindact op de Esplanade niet gemist mag worden!

Vrijdag 7 september start traditiegetrouw met de scholentriathlon, gesteund door de Rabobank. Op die vrijdag wordt ook de finale van de Eredivisie supersprint gehouden, de zogenaamde Team Relay. Door de hoge sprintsnelheid en de snelle wisselingen is deze wedstrijd uiterst spectaculair.

Bronnen / Links:
- Jefry Visser
- Holland Triathlon, Almere

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

4 reacties

 1. Richard - 25 mei 2012:

  Ze zijn wel erg goed bezig in ALmere. Ga zo door.

 2. Bart van der Wal - 25 mei 2012:

  Sport en cultuur. En dan samen op een boterham :) Lekker!

 3. Hans - 25 mei 2012:

  Jij wil graag veel geld aftikken?

 4. Anton - 25 mei 2012:

  Ironman of Challenge….