Geen tweede Spelen voor Lisa Mensink

CALGARY (CAN) – Met een valpartij in de eerste kilometer fietsen in de World Triathlon Series wedstrijd van San Diego is abrupt een eind gekomen aan de Olympische droom van Lisa Mensink. De triatlete kwakte achter een concurrente ongelukkig tegen de grond. Hun fietsen kwamen in een richel terecht. Terwijl Mensink probeerde op te klauteren denderde de Belgische Katrien Verstuyft over haar heen. Dat was de definitieve nekslag. Mensink werd met een zwaar gekneusde en naar later bleek gebroken elleboog opgenomen in het ziekenhuis van San Diego. Ze had ook verwondingen aan het oog en de rug.

De Canadese-Nederlandse triatlete vloog ze naar haar woonplaats Calgary in Canada om bij haar vertrouwde artsen nogmaals foto’s te laten maken en de balans op te maken. Intussen is ze overtuigd dat een laatste kwalificatiemoment in Madrid er over twee weken niet in zit. Daarmee komt een streep door een tweede Olympische deelname. De 35-jarige Mensink eindigde in Beijing 2008 op een bescheiden 45e plaats.
In Madrid kan Rachel Klamer haar Olympische deelname verder veilig stellen. Maaike Caelers en Danne Boterenbrood gaan strijden voor een mogelijk tweede ticket en ook Sarissa de Vries zint op een top-twaalf klassering om het de keuzeheren van de NTB en NOC*NSF zo moeilijk mogelijk te maken.

Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.