PON lijft Cervélo in

Een goede maand geleden kwamen de eerste geruchten al in de lucht. Het Nederlandse megabedrijf PON, bekend van o.a. Audi, Volkswagen, Porsche en ook van de fietsenmerken Focus en Gazelle, zou gisteren de handtekeningen hebben gezet om de overname van Cervélo een feit te maken. Daarmee komt er een einde aan een periode van 16 jaar eigendom van de beide oprichters Phil White en Gerard Vroomen. Beide oprichters blijven wel betrokken bij het merk. Vroomen als Business Development Manager binnen de fietsendivisie van Pon. White zal aanblijven als CEO van Cervélo.

Volgens het artikel op Slowtwitch was de overname van Cervélo onvermijdelijk na de hoge kosten/verliezen die de Cervélo Test Team wielerploeg met zich mee brachten, de extreem hoge productiekosten van de P4 en de slechte economische omstandigheden sinds 2008. Cervélo had dringend behoefte aan een kapitaalinjectie die PON kon geven en uiteindelijk tot de overname heeft geleid. Uit het interview wordt duidelijk dat de jaren voor Vroomen en White niet altijd even plezierig geweest zijn getuige de uitspraken ‘I remember sitting in bed almost crying. No money. Nobody’s going to give it to you. The constant struggles from the word go about financing. Gerard and I used to ask each other, “Why didn’t we do better this year?” Because we didn’t get the product on time. “Why?” Because we didn’t get the forks on time. “Why?” Because we didn’t pay the bill on time. All this talk about financing for small business. That’s a crock. There’s no money for small business.

Volgens White wil PON het niveau en de passie van Cervélo laten zoals het is en is de overname zeker niet bedoeld om het bedrijf in een ander (prijs)segment te plaatsen. Cervélo zal binnen de PON-fietsdivisie de leading brand zijn, zoals Porsche dat ook binnen hun autodivisie is. Met de vernieuwde R3, de nieuwe S5 / P5 samen met het kapitaal wat PON heeft lijkt de toekomst voor Cervélo er zeer rooskleurig uit te zien.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. André - 7 maart 2012:

    Cervélo mag nooit verloren gaan! Best bikes ever!