Orange is the new Cool (10)

Zij is Danne Boterenbrood, hij is Jan van Berkel. Samen maken ze deel uit van Team Nederland en strijden ze voor Olympische deelname in Londen 2012. Volg hier hun belevenissen, proef uit de NTC-keuken, smul van trainingsrecepten van de toppers en leef mee met hun raceavonturen. Danne en Jan nemen je mee van continent naar continent, van maand tot maand, op weg naar de berg Olympus. Kijk elke twee weken op de site voor een bijdrage van Jan of Danne. And remember folks….Orange is the new Cool!


In de tegenaanval

Beste 46, XX

Omdat je gisteren inderdaad m’n ego hebt gekwetst toen je me bijhield tijdens de klim en me zelfs voorbij zwom tijdens de bands-only set, wil ik hierbij mijn trots beschermen. Ook namens de rest van alle mannelijke triatleten.

Ten eerste, de nieuwe fiets waar je op rijdt is echt niet beter omdat hij roze is. Ja, ik heb inderdaad gezien dat je je naam met kleine, zilveren hartjes-stickers op de bovenbuis hebt geplakt. Mijn zusje had dat ook toen ze zes jaar oud was. En ook al zit het ‘sofa-like’ zadel, zoals je zegt, net zo comfortabel als de bank, het ziet er oerlelijk uit en het is zwaar. En weet je wat? Campagnolo is niet de naam van een Italiaanse acteur en Shimano is geen Japans sushi-gerecht.

Toch zijn we een sterk team, denk je niet? Ik repareerde de kapotte lamp in de badkamer en zette de fietsen klaar voor de volgende dag (zelfs jouw roze), terwijl jij een heerlijk diner klaarmaakte. Iemand vertelde me dat ene XX en XY zelfs een prijs wonnen voor de beste triathlon-foto van het jaar.

Maak je geen zorgen, ik zal niet boos op je worden omdat je me morgen weer zult verslaan in de bands-only set. Zo lang jij maar geen kritiek levert op mijn rijstijl op weg naar het zwembad.

We komen er wel uit XX.

Cheers,
46, XY

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.