Help mee om Triathlon226 in 2012 nog groter te maken!

In het afgelopen jaar is met de omvorming naar Triathlon226 een nieuwe weg ingeslagen. Op basis van de reacties die we in het afgelopen halfjaar hebben gehad, is dat kennelijk ook bij velen van jullie in de smaak gevallen. Triathlon226 is nog meer het centrale platform geworden voor alles wat ons Nederlandse tri- en duatleten interesseert en bindt.

Een en ander wordt ook ondersteund door de statistieken. In vergelijking met de Triathlonweb-jaren ervoor is het afgelopen jaar het aantal postings met 20% toegenomen, van 352 berichten in 2010 naar 420 berichten dit jaar. Een toename die we hebben gerealiseerd dankzij een aantal nieuwe vaste en incidentele nieuwe schrijvers die zich in de afgelopen periode aan Triathlon226 hebben verbonden. Dank hiervoor! Ook het aantal pageviews op de site is dit jaar bijna 30% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Er is dus op alle fronten een forse stap gezet.

We zijn zelf erg blij en enthousiast over wat er nu staat. Maar we willen meer. En daar kunnen we altijd meer goede mensen met een hart voor de sport bij gebruiken. Zo willen we bijvoorbeeld nog meer kunnen bieden op het vlak van productreviews en -testen en zijn we op zoek naar mensen die het enthousiasme voor de sport weten te combineren met een vlotte pen, kennis van zaken èn een netwerk op dat vlak. Maar ook vaste of incidentele schrijvers met goede ideeën op andere onderwerpen (sfeerverhalen, commentaren, achtergrondverhalen, columns et cetera) zijn meer dan welkom om ons team te komen versterken. Net als tri- of duatleten die het platform op het technische, grafische en/of organisatorische vlak verder kunnen en willen uitbouwen.
Heb je interesse en wil je actief meewerken aan het verder uitbouwen van Triathlon226? Neem dan contact met ons op!

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

7 reacties

 1. JV - 11 januari 2012:

  Een iphone app, om de site ook mobiel te kunnen bekijken? (mocht er iemand kennis en zin hebben om dit te knutselen..)

 2. Alain - 8 januari 2012:

  Zou je voor uitslagen niet gewoon de triathlonorganisaties kunnen benaderen en vragen of zij mee willen doen aan het uniform aanleveren van uitslagen. (Dit formaat moet dan eerst even bepaald worden). Vele organisaties werken natuurlijk al met MyLaps en lijkt mij een kleine moeite om daar een ‘dump’ te uploaden.
  Net zoiets als uitslagen.nl dus.

  [Noot redactie] Dat zouden we zeker kunnen doen. Maar daarbij verwijs ik meteen ook naar onze respons op de eerste reactie bij dit artikel: het kost de nodige tijd en energie om deze te verzamelen, de dataset te ordenen en te uniformeren en deze in een database te pompen. Al dit soort dingen gaat immers niet vanzelf. Hiervoor ontbreekt nog steeds de menskracht – we willen zelf ook nog tijd overhouden om in onze schaarse vrije tijd te sporten.
  Met andere woorden: help je ook mee om je wens mede mogelijk te maken?

 3. Things - 8 januari 2012:

  Ander puntje, om discussie(s) te stimuleren zou er een overzicht van de laaste 5 reacties (ongeacht artikel) op de home kunnen staan. Op die manier kan je sneller zien op welke onderwerpen er gereageerd wordt (hoeft niet de hele reactie zijn). Of een directere link naar discussies op het forum. Een ‘meest gelezen’ zou ook kunnen. Nu verschuiven onderwerpen uit beeld door dat er nieuwe berichten boven komen. Door overzichten kan je zaken actueel en onder de aandacht houden. Discussie stimuleren, stimuleert bezoekers om vaker terug te komen.

 4. Gerard Oomen - 5 januari 2012:

  ik heb vorig jaar al een opzetje gemaakt maar mis nog vele uitslagen .
  ik heb al contact gehad met Wim v/d Broek hij wil zijn uitslagen beschikbaar stellen.maar een druk jaar achter de rug hoop het binnenkort weer op te pakken.
  http://www.triathlon-uitslagen.nl

 5. Anton - 5 januari 2012:

  Een uitslagen database: http://www.athlinks.com

 6. Maarten van Kooij - 5 januari 2012:

  Je kunt het ook omkeren. Laat mensen een profiel aanmaken waarmee ze kunnen reageren op t forum en in discussies. Dit profiel kunnen ze dan zelf bijwerken met updates over bijvoorbeeld uitslagen en evenementen waar ze aan hebben deelgenomen.

 7. Sjoerd - 4 januari 2012:

  De site is erg mooi geworden en ik ben een regelmatige bezoeker geworden. Wat misschien een leuke uitbereiding van de site zou zijn is een database met alle uitslagen van alle triathleten. Zodat je en jaar overzicht krijgt. Een beetje zoals op wielerland: http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_database&c=r&sc=1&id=391&Itemid=242

  Dan zou ik nog vaker komen, en vooral langer blijven (altijd leuk om door uitslagen te scrollen)

  Vr gr,

  Sjoerd

  [Noot redactie] Ja, dat is inderdaad al een aantal jaren een grote wens voor toevoeging. Het kost alleen de nodige tijd en energie om deze te verzamelen, de dataset te ordenen en te uniformeren en deze in een database te pompen. Hiervoor ontbreekt nog steeds de menskracht - we willen zelf ook nog tijd overhouden om in onze schaarse vrije tijd te sporten.

  Met andere woorden: help je ook mee om je wens mede mogelijk te maken?