Ironman 70.3 komt naar Nederland?

De afgelopen maanden kreeg de NTB van meerdere kanten het signaal dat individuele organisaties belangstelling hebben voor - en ook concrete pogingen doen - om een Ironman 70.3 naar Nederland te halen. Op initiatief van Frank Heldoorn hebben op de BikeMotion beurs vertegenwoordigers van de organisaties van Stein, Almere en triathlonvereniging Hilversum met de NTB gesproken over deze individuele ambities. Tijdens dat overleg is gebleken dat iedereen van mening was dat het belangrijkste uitgangspunt moet zijn om voor de triathlonsport en triatleten een Ironman naar Nederland te halen. Die kans is het grootste als Nederland met één voorstel naar de Ironman organisatie komt, in plaats van meerdere, concurrerende voorstellen.

Afgesproken is dat de NTB in dit traject als onafhankelijke partij de regie en coördinatie zal voeren met name in de persoon van de lange-afstandscoördinator Guido Vroemen met support van Rembert Groenman. De NTB zal zich op korte termijn als deze onafhankelijke derde partij bij Ironman melden en aangeven hoe we in Nederland denken te gaan samenwerken richting een 70.3 in 2013. Gevraagd zal worden naar de eisen en wensen van de World Triathlon Corporaation voor de toewijzing van een IM 70.3, met name of er een criterialijst beschikbaar is die kan worden afgewerkt. Zodra deze formeel van WTC is verkregen zal aan de betreffende organisaties worden gevraagd deze voor hun eigen evenement in te vullen. De NTB houdt toezicht op het op vergelijkbare wijze invullen van de criterialijst en legt de lijsten terug aan WTC, die dan een keuze zal maken. Inzet is dus om in 2013 een Ironman 70.3 naar Nederland te halen.

Mochten er nog andere organisaties zijn die op dit punt concrete plannen of ambities hebben, dan worden die verzocht zich te melden bij Rembert Groenman van het bondsbureau.

Bronnen / Links:
- Nederlandse Triathlon Bond

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

9 reacties

 1. Maarten W - 2 november 2011:

  @redactie. Door de helft weg te halen is mijn reactie totaal uit zijn verband getrokken.
  Locatie is inderdaad alleminst zeker. daarom is het ook een initiatief dat ze aan het uitpluizen zijn.
  Waarom mag die link niet? Die dient mi geen commercieel belang. Of concurreert die met een potentiële im70.3 die tri226 liever ziet verschijnen?

 2. Iris - 2 november 2011:

  Prachtige ambities!
  En ik ben het met @Maarten eens: waarom niet de opties zoals bijvoorbeeld Challenge of Tristar polsen? Net zo aansprekend en (uit eigen ervaring) net zo uitdagend als de IM 70.3′s.

 3. Maarten W - 1 november 2011:

  Dit initiatief lijkt me zeer hoopgevend. Nog in de kinderschoenen, maar de locatie is al super!

  [Noot redactie: Locatie is dus nog allerminst zeker. Eerste prioriteit is nu om te zien of een Ironman 70.3 naar Nederland te halen valt, daarna gaat gekeken worden naar de meest kansrijke locatie.]

 4. Peter Hendrix - 1 november 2011:

  JP helemaal met je eens maar dan wel op een uitdagend parcours.
  Succes en haal maar vlug binnen.

  Maarten, dat Ironman te duur is blijkt uit het zeer snel volgeboekt zijn van deze wedstrijden. ze zijn duur maar blijkbaar hebben de deelnemers het er graag voor over. Worden ze te duur dan merken ze het vlug genoeg.

 5. Andries - 31 oktober 2011:

  Dat zou echt super zijn als we dat hier voor elkaar kunnen krijgen!!

 6. Maarten - 31 oktober 2011:

  Waarom niet samenwerken met organisties zoals Challenge / rev3 / HITS triathlon series. Grote klacht in Amerika is dat WTC alleen maar duurder wordt…

 7. Paul Musters - 31 oktober 2011:

  Een lijst met criteria afwerken en zo een Ironman binnenhalen. Klinkt ambitieus…

  Kom op, Laat die Hollandse kwaliteiten zien en overtuig de Ironman organisatie ervan dat een 70.3 in Nederland mogelijk is!

 8. wieger - 31 oktober 2011:

  top!!! en in de toekomst ook een (hele) Ironman.

 9. Jean-Pierre Fraussen - 31 oktober 2011:

  Beter laat dan nooit!!! Succes!!!