Triple Britse victorie op WK voor neosenioren

BEIJING (CHN) – De Britten maken de dienst uit in de triathlonsport. Dat is zo bij de elite en Olympia-gangers met de broers Brownlee, oud-gediende Tim Don, Will Clarke en Stuart Hayes voorop. En nog verder terug in de tijd met Andrew Johns, Simon Lessing en Spencer Smith. Dat is zo mogelijk nog overtuigender bij de volgende lichting, die zich opmaakt voor de Olympische Spelen in Rio. Het bewijs werd vrijdag in Beijing geleverd op de tweede dag van het WK triathlon. Met z’n vieren waren ze vertegenwoordigd in het WK voor triatleten tot 23 jaar. Grootste favoriet was misschien nog wel Aaron Harris, die in World Cup wedstrijden al enkele podiumplaatsen behaalde. Maar Harris werd slechts twaalfde, terwijl zijn jongere landgenoten een heuse hattrick scoorden: Matthew Sharp werd in een startveld van 67 deelnemers ‘s wereld beste belofte. Hij klopte in de sprint zijn landgenoten David McNamee en Thomas Bishop.

Later op de vrijdag kwam de eerste Nederlander in actie: Rob Noordzij werd bij de paratriatleten negende in zijn groep.

Zaterdag komt Maaike Caelers uit bij de vrouwen neosenioren en is de elite-
MANNEN
race met Jan van Berkel. Zondag wordt het WK afgesloten met de vrouwenwedstrijd, waarin voor Nederland maar liefst vier vrouwen aan de start staan: Danne Boterenbrood, Rachel Klamer, Sarissa de Vries en Lisa Mensink.

 UITSLAGEN WK TRIATHLON BEIJING (CHN) (Olympische afstand) 
MANNEN
NEOSENIOREN ----------------- 1 Matthew Sharp GBR 1.52.12
2 David McNamee GBR 1.52.17
3 Thomas Bishop GBR 1.52.19

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union