Top Triathlon Team Almere maakt doorstart in 2012

ALMERE - Begin 2011 heeft UPC besloten niet door te gaan met de sponsoring van het triathlon team van de Stichting Top Triathlon Almere. Dit seizoen kon het team nog overleven met opgebouwde reserves in de hoop voor het einde van het jaar een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor het 2012 seizoen. Ondanks meerdere mooie klasseringen is het niet gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, met als consequentie dat het team in de huidige bezetting zal ophouden te bestaan.

Tijdens een brainstormsessie heeft de stichting besloten met beperkte middelen een doorstart te maken met een kleine groep gelijkgezinde atleten, waarbij de nadruk zal liggen op synergie binnen het team. Het nieuwe team zal bestaan uit Merijn Schuurman, Thomas Naasz, Tjardo Visser en Nina Bakker. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële injectie van Albemarle Catalysts uit Amsterdam (de werkgever van Naasz). Verder hoopt het team op blijvende ondersteuning van een aantal huidige trouwe sponsoren.

Stichting Top Triathlon Almere zal afscheid nemen enkele atleten. Omar en Milan Brons zijn bij het Regionaal Topsportcentrum (RTC) Triathlon gevraagd en zullen daar hun sportieve carrière voortzetten. Jeroen Schenk is een HBO-studie begonnen en hiermee zal zijn focus op zijn maatschappelijke carrière gaan liggen. Ook Martijn Boot zal ondanks zijn mooie prestaties van dit jaar het team moeten verlaten.

Het team zal zich gaan focussen op de persoonlijke ontwikkeling van de atleten met onder andere als doel de Nederlandse Kampioenschappen LD in Almere en kwalificatie voor de Ironman World Championships op Hawaii. Schuurman probeert kwalificatie te bewerkstelligen tijdens het Ironman-EK in Frankfurt, terwijl Naasz en Bakker hiervoor hun geluk gaan beproeven tijdens Ironman van Regensburg. Voor Visser zal de focus na zijn vierde plaats in de age-group 18-24 op het EK Ironman 70.3 in Wiesbaden liggen op het verder ontwikkelen op de lange afstand.

Bronnen / Links:
- Stichting Top Triathlon Almere

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.