Orange is the new Cool (1)

Zij is Danne Boterenbrood, hij is Jan van Berkel. Samen maken ze deel uit van Team Nederland en strijden ze voor Olympische deelname in Londen 2012. Volg hier hun belevenissen, proef uit de NTC-keuken, smul van trainingsrecepten van de toppers en leef mee met hun raceavonturen. Danne en Jan nemen je mee van continent naar continent, van maand tot maand, op weg naar de berg Olympus. Kijk elke twee weken op de site voor een bijdrage van Jan of Danne. And remember folks….Orange is the new Cool!


PHUKET (THL) - Nederlandse triatleten en de Olympische Spelen, het is geen gouden combinatie. Sterker nog, ze hebben tot op heden een uiterst moeizame relatie gekend. Het is aan ons, de atleten van het NTC, om het vuur in deze relatie weer aan te wakkeren. Het huidige team, bestaande uit zes vrouwen en één man, onder leiding van coach John Hellemans, werkt er hard aan om in 2012 met zoveel mogelijk atleten te exploderen in het Hyde Park.

De sfeer is goed, natuurlijk knarst het soms hier en daar, maar naar mijn gevoel is er sinds dit jaar iets in het team geslopen. ‘The Dutchies’ hebben meer en meer een plaats gekregen op het internationale toneel, alhoewel de afstand naar de echte top zeker nog niet is overbrugd. Wat er precies in het team is geslopen? Ik vind het moeilijk om dit exact te verwoorden, maar er is een bepaald soort uitstraling en vastberadenheid die maakt dat we bij elke World Championships Serie wel door minstens een atleet goed vertegenwoordigd zijn. Het gevoel is er voor de start wanneer we soms met zes oranje vrouwen klaar staan om het pontoon op te lopen. We kijken elkaar nog even aan en tikken elkaar af. Klaar voor wederom twee uur afzien, klaar om dat kleine polderland te vertegenwoordigen op het hoogste niveau.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt, veel stappen vooruit, soms een paar naar achter. Maar het proces dat in gang is gezet, stopt niet meer. We hebben een nieuwe weg ingeslagen en ik ben er trots op om dat kleine, oranje land te mogen vertegenwoordigen in zo’n fantastische sport.

Met deze column willen Jan van Berkel en ik jullie het komende jaar een kijkje geven achter de schermen van de Londen 2012-selectie en zo goed mogelijk laten zien wat we meemaken en wat ons bezig houdt. We hopen dat jullie ervan zullen genieten en nodigen iedereen hierbij van harte uit om ons te volgen op onze weg richting Londen.

Naar de shirts van coaches John en Eric: Orange is the new Cool.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

 1. Frank - 2 september 2011:

  Mooi! That’s the (team)spirit.
  Het gevoel dat onze toppers er echt bij horen, kreeg ik al als ik de ontwikkeling in de uitslagen zag. Goed dat ze het nu zelf ook vol overtuiging uitspreken.

 2. Bart - 1 september 2011:

  Ja, cool! :)

 3. Menno - 1 september 2011:

  Cool!