Nieuwkerk en Van der Meijden favorieten voor nationale duathlontitel

Armand van der Smissen pakte in 2010 de nationale titel in zijn eigen thuisstadTILBURG – Zondag 18 september vindt voor de derde keer het NK Duathlon plaats in Tilburg. Favorieten voor de titel zijn bij de mannen Wim Nieuwkerk en bij de vrouwen Ruth van der Meijden. Armand van der Smissen, sportambassadeur van de Gemeente Tilburg, is mede-organisator van de races in zijn woonplaats. Als de Tilburger tijdig hersteld is van de gevolgen van een valpartij, dan zal hij zijn titel van vorig jaar verdedigen. Nieuwkerk, die dit jaar al drie NK-titels in andere disciplines in de wacht sleepte, zal er echter op gebrand zijn om in Tilburg deze vierde titel te pakken. Van der Smissen won echter sinds 2006 elke editie van het NK over de korte afstand. Wouter Kegge, de koploper in het nationale duathloncircuit, richt zich op het WK Duathlon later deze maand in het Spaanse Gijón en zal niet van start gaan.

Bij de vrouwen is Van der Meijden de belangrijkste kanshebster voor de titel. De Eindhovense maakte afgelopen jaar de stap naar de wereldtop, kampte dit jaar met blessures, maar lijkt op tijd fit om haar titel te verdedigen. Stefanie Boumais op voorhand, net als vorig jaar, haar belangrijkste tegenstreefster. Bouma stond afgelopen zondag nog op het podium bij een sterk bezette duathlon in het Franse Nancy. De titelstrijd bij de vrouwen gaat dit jaar over 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. De mannen doen de dubbele afstand.

Het evenement vindt plaats in De Reeshof in Tilburg en behalve de duathlonwedstrijden staat er ook een hardloopwedstrijd op het programma. Tevens worden NK-titels vergeven aan aspiranten, junioren en masters. Het NK Duathlon voor de mannen begint om 10.45 uur en de vrouwen starten om 13.30 uur. De organisatie is in handen van Tilburg Road Runners, TLV De Langstraat, Anja Staps en Armand van der Smissen.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

  1. martijn Keijsers - 17 september 2011:

    Mark, zoals te lezen is A. organisator en titelverdediger. Relevant genoeg IMHO. Als jij volgende keer netjes spelt en je achternaam vermeldt, dan ben je welkom voor meer vragen/opmerkingen.

  2. Mark - 17 september 2011:

    In de ‘kop’ staat Nieuwkerk en van der Meijden, waarom staat er op de foto (weer) van der Smissen. Ik wordt er niet goed van.