2012 modellen triathlonfietsen (1)

Augustus/september zijn traditioneel de maanden waarin de meeste fietsmerken hun 2012 modellen beginnen te onthullen. De komende weken zullen er steeds meer modellen bekend worden en vanaf medio september zullen ze verkrijgbaar zijn. Triathlon226 houdt de vinger aan de pols. Bij met name de kleinere merken willen de details nog wel eens worden aangepast, maar bij de grotere merken zijn de specificaties per model wel al duidelijk. Hieronder wat verschillende modellen van Felt.  

Felt:

Felt komt binnen de 2012 collectie met een aantal modellen die allen zijn gebaseerd op het duurste model, de DA. Tot en met 2011 was de DA het paradepaardje wat vaak ook resulteerde in een hoge aanschafprijs. Voor een DA 2011 met Zipp wielen en Di2 afmontage moest een slordige € 10.000. Voor 2012 heeft Felt dit model nog steeds in de collectie, maar bestaan er ook ‘down’ grades. Zelfde framebouw, goedkopere carbonsoort, andere afmontage en dus vriendelijkere prijzen. Origineel zijn deze genoemd DA1, DA2, DA3 en DA4. Daarnaast worden er door Felt ook speciale damesmodellen op de markt gebracht die iets anders van geometrie zijn en verkrijgbaar  in een kleinere maat dan de unisex modellen. Hieronder afgebeeld is de DA2 met Shimano Di2 en voor zover mijn informatie correct is met het nieuwe UCI legale stuur. Dit is dus nog steeds een erg prijzig modelletje :-) 

 

De Felt DA3 wordt een stuk betaalbaarder, maar helaas is voor Europa nog niet bekend wat de prijzen van Felt gaan worden, evenals welke modellen er in Europa gevoerd gaan worden. Daarom blijft het voorlopig bij mooie plaatjes kijken en dromen……

 

En de nog ‘goedkopere’ DA4. Bijzonder bij dit model is dat hier de Vision Metron shifters op worden gemonteerd. Dit lijken net kleine remgrepen, maar het zijn de shifters. Ik verwacht dat het een kliksysteem zal zijn in de trant van het Sram R2C systeem waarbij de shifter na het schakelen telkens terugkeert naar een neutrale positie. Bijzonder om te zien zijn ze in ieder geval wel en menig jurylid zal bij controle van de fietsen denken dat je 4 remgrepen hebt gemonteerd.

Ook de nieuwe Felt B12 zal worden voorzien van deze shifters. De verwachting is dat dit model omstreeks de € 3000 - € 3500 zal komen te liggen. Zodra de specificaties bekend zijn zullen we op Triathlon226 hier meer aandacht aan besteden.

 

 

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

  1. Lennart K. - 5 augustus 2011:

    Ik vind deze stukjes ook altijd erg leuk! Ga er aub mee door! Als ik ooit geld heb kom ik een fiets bij je kopen.

  2. Henry Piek - 5 augustus 2011:

    Jeroen,

    Altijd leuk je updates! Die nieuwe shifters gaan zeker vragen oproepen omdat men ook de Vision remgrepen al gevaarlijk vindt. Argon komt trouwens met een totaal nieuw frame voor de triathlon markt.

    Mvgr